ISW проаналізував статтю Залужного: Вона не про те, що війна зайшла у глухий кут

ISW проаналізував статтю Залужного: Вона не про те, що війна зайшла у глухий кут

Укрінформ
Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що у колонці головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного для видання The Economist йшлося про те, як відновити маневр у позиційній війні, а не про те, що війна зайшла у глухий кут.

Про це повідомляється у звіті аналітичного центру, передає Укрінформ.

Аналітики вказують, що колонка Залужного «Сучасна позиційна війна і як її виграти» більш чітко окреслює його міркування щодо змін, які має здійснити Україна, щоб подолати поточну «позиційну» стадію війни, ніж інтерв’ю для The Economist.

Залужний пише, що війна «поступово переходить у позиційну форму». Він наголошує, що для подолання позиційної війни Україні необхідно здобути перевагу в повітрі, проривати мінні загородження в глибину, підвищити ефективність контрбатарейної боротьби, створити і підготувати необхідні резерви, нарощувати можливості радіоелектронної боротьби.

У ISW нагадали, що позиційна війна належить до військових операцій, які не призводять до швидких змін на фронті попри постійні зусилля обох сторін щодо покращення своїх позицій. Аналітики вважають, що Залужний у своїй колонці не заявив про те, що війна зайшла в глухий кут, і не припустив, що Україна не може досягти успіху.

Також у звіті зазначається, що колонка Залужного зосереджена на поясненні того, що поточний позиційний характер війни є результатом технологічно-тактичного паритету на полі бою та широкого використання мінних загороджень російськими та українськими військовими.

Читайте також: Війна з Росією переходить на новий етап - Залужний

В ISW підкреслюють, що Залужний розглянув можливості, які відкриваються перед Україною у зв'язку з викликами з боку Росії, включаючи значні втрати, яких зазнала російська авіація, використання Україною західного ракетного та артилерійського озброєння, а також нездатність Росії скористатися своїми людськими мобілізаційними ресурсами через політичні, організаційні та мотиваційні проблеми.

Генерал дійшов висновку, що позиційність вигідна Росії, оскільки вона затягує війну і може дозволити Росії досягти переваги у певних сферах.

Залужний стверджував, що Україна або Росія можуть повернутися до швидкої маневреної війни за сприятливих обставин, які для України повинні включати військові ресурси, надані Заходом.

Читайте також: Білий дім назвав статтю Залужного підтвердженням, чому треба й далі підтримувати Україну

«В колонці Залужного йшлося про те, як відновити маневр у позиційній війні, а не про те, що війна зайшла у глухий кут», - підсумовується у звіті ISW.

Як повідомлялося, у виданні The Economist вийшов матеріал головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного, в якому він зазначив, що Україна зупинила набагато сильнішого ворога, однак зараз війна переходить на новий етап.

Президент Володимир Зеленський 4 листопада наголосив, що ситуація на фронті не патова, і підкреслив, що українці не мають права опускати руки.

Фото: The Washington Post

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-