Білий дім назвав статтю Залужного підтвердженням, чому треба й далі підтримувати Україну

Білий дім назвав статтю Залужного підтвердженням, чому треба й далі підтримувати Україну

Укрінформ
Координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі охарактеризував статтю генерала Залужного виданню The Economist як один із важливих аргументів, який підтверджує нагальну необхідність подальшої підтримки України.

Про це він заявив у четвер під час пресбрифінгу в Вашингтоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я думаю, що це підкреслює, наскільки важливо, щоби ми продовжували підтримувати Україну», - зауважив представник адміністрації Байдена у відповідь про точку зору головнокомандувача ЗСУ.

Кірбі також зазначив, що у процесі війни змінюються потреби сторін, в тому числі щодо систем озброєнь, які партнери надають Україні.

«Ми розвиваємося й уже еволюціонували в контексті того, чим ми забезпечуємо Україну, так само як розвивалася і сама війна. І я підозрюю, що цей процес триватиме», - зауважив представник адміністрації Байдена.

Читайте також: Війна з Росією переходить на новий етап - Залужний

У цьому зв’язку він підкреслив, що задовольняти актуальні потреби було би надзвичайно легше, якби Конгрес ухвалив запит президента Байдена з додатковим фінансуванням, у тому числі з підтримкою України. Кірбі також відзначив, що цей пакет передбачає не лише нові можливості для України, але також поповнення засобів самих Сполучених Штатів.

Як повідомляв Укрінформ, Білий дім у четвер чітко заявив, що президент США Джо Байден очікує від Конгресу ухвалення запиту на $106 мільярдів із коштами для України, Ізраїлю й інших потреб. Крім того, Байден має намір ветувати альтернативні ініціативи, такі як підтримка Ізраїлю за рахунок асигнувань Податкової служби США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-