Війська РФ можуть застосувати проти України до 56 «Калібрів» водночас - Гуменюк

Війська РФ можуть застосувати проти України до 56 «Калібрів» водночас - Гуменюк

Укрінформ
Ворог ще зберігає потужний потенціал, і рівень ракетної загрози Генштаб оцінює як високий попри розосередження російського корабельного угруповання після удару по судноремонтному заводу в Керчі та відсутність ракетоносіїв у Чорному морі.

Про це в ефірі всеукраїнського телемарафону "Єдині новини" розповіла керівниця об'єднаного пресцентру ОК "Південь" Наталя Гуменюк, передає Укрінформ.

"Тут ворога недооцінювати не можна, у нього багато ракетоносіїв - і надводних, і підводних, які здані наносити ураження, готові до застосування і можуть бути застосовані. Попри те, що зараз під час потужних штормів вони заховані в бухтах, у ворога вистачає підступності бити і безпосередньо з бухт, не зважаючи на те, що цим вони можуть наразити на серйозну загрозу свій особовий склад. Тому рівень ракетної загрози з акваторії Чорного моря Генштаб оцінює як високий в постійному сенсі, а при виході ракетоносіїв на чергування він підвищується", - сказала Гуменюк.

За її словами, росіяни здатні одночасного запустити до 56 ракет типу "Калібр".

Читайте також: На фронті за добу - 82 боєзіткнення, авіація ЗСУ завдала чотири удари по ворогу

"З урахуванням того, що надводні ракетоносії несуть до 8 ракет, підводні - 4, то ми можемо говорити, що на виході спостерігали і до 5 ракетоносіїв. У ворога ще є потенціал і дуже потужний", - додала Гуменюк..

Як повідомляв Укрінформ, Росія станом на 07:00 5 листопада тримає у Чорному морі на бойовому чергуванні один корабель, ракетоносії відсутні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-