Швеція передала Україні артилерійські установки Archer

Швеція передала Україні артилерійські установки Archer

Укрінформ
Міністерство оборони Швеції у п’ятницю офіційно підтвердило передачу Україні самохідних артилерійських установок Archer.

Про це повідомив міністр оборони Швеції Пол Йонсон у соцмережі Х, передає Укрінформ.

«Це дуже вдалий день, щоб офіційно оголосити, що обіцяні шведські артилерійські установки Archer відтепер мають нового власника - Збройні сили України», - написав міністр.

Він додав, що Archer завдяки поєднанню швидкості, точності та мобільності, «допоможуть Україні повернути втрачені території та відновити свою свободу».

Як повідомляє BNN, всього до Україні надійшло вісім самохідних артилерійських систем Archer. Вони відомі своєю мобільністю і точністю і належать до найсучасніших артилерійських систем у світі.

Максимальна дальність стрільби - до 60 кілометрів з реактивними снарядами. Скорострільність Archer може досягати 8-9 пострілів за хвилину. Система може бути розгорнута для ведення вогню протягом 30 секунд, а перемістити на нову вогневу позицію її можна протягом 20 секунд, що робить її складною мішенню для ворога.

Поставка систем Archer є частиною постійної військової допомоги Швеції Україні, яка з початку російського вторгнення склала близько 2 мільярдів доларів.

Читайте також: Нідерланди нададуть Україні пакет військової допомоги на €500 мільйонів

Як повідомляв Укрінформ, Швеція відправить Україні новий пакет військової допомоги на суму 2,2 млрд крон (199 млн доларів), що складається з боєприпасів та запасних частин для раніше переданих систем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-