Логістика і розмінування: Наєв перевірив, як працюють військові інженери та сапери

Логістика і розмінування: Наєв перевірив, як працюють військові інженери та сапери

Фото
Укрінформ
Командувач Об'єднаних сил Збройних сил України Сергій Наєв заявив, що успішне просування вперед українських штурмових і механізованих бригад, міць їхньої оборони забезпечує непомітна, на перший погляд, робота інженерних підрозділів.

Як передає Укрінформ, про це командування Об’єднаних сил ЗСУ повідомляє у Фейсбуці.

Наєв наголосив, що робота військовослужбовців Сил підтримки - це постійний ризик і тяжка праця. Він також провів огляд майстерності інженерно-саперних підрозділів напередодні їх професійного свята, та підкреслив їх незамінну роль у складі ЗСУ.

«Скажімо тут, у північній операційній зоні чимало річок, водойм, не менш складний рельєф і на сході країни, тому необхідно наводити та утримувати переправи, мости, дороги, щоб була забезпечена чітка логістика наших підрозділів, або щоб безперешкодно виконати маневр військ з того чи іншого напрямку. Це все лягає на плечі військових інженерів. І це відповідальне завдання вони успішно виконують», - зазначив Наєв.

Читайте також: Застосування «Богдани» наближає до переведення озброєння ЗСУ на єдиний стандарт НАТО - Наєв

За його словами, серед основних завдань військових інженерів та саперів у Північній операційній зоні є проведення розвідки на виявлення вибухонебезпечних предметів, їх знешкодження, фортифікаційне обладнання районів розташування підрозділів та пунктів управління, їх аерозольне маскування, підготовка та утримання шляхів сполучення, обладнання і наведення паромних і мостових переправ, обладнання переходів через перешкоди тощо.

Командувач зауважив, що воїни не тільки сумлінно виконують свою роботу, але й намагаються знайти методи і засоби для підвищення її ефективності.

Так завдяки набутому практичному досвіду багатьох саперних підрозділів і висловлених ними пропозицій, у Кам’янець-Подільському центрі розмінування був сконструйований невеличкий комплект інструментів ДЗМ, який допомагає дистанційно розміновувати протитанкові міни.

Як зазначається, раніше міну зрушували з місця, щоб переконатися, що під нею немає сюрпризів за допомогою звичайної «кошки», а потів вручну відкручували підривник. Тепер за допомогою ДЗМ це все можна зробити на безпечній відстані і доволі швидко.

Як повідомляв Укрінформ, 3 листопада в Україні відзначається День ракетних військ і артилерії, а також День інженерних військ.

Фото: Командування Об'єднаних Сил ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-