Застосування «Богдани» наближає до переведення озброєння ЗСУ на єдиний стандарт НАТО - Наєв

Застосування «Богдани» наближає до переведення озброєння ЗСУ на єдиний стандарт НАТО - Наєв

Укрінформ
Результативне застосування САУ «Богдана» калібру 155 мм є кроком до подальшого повного переведення озброєння Збройних сил України на єдиний стандарт НАТО.

Про це ідеться на сторінці командування Об'єднаних сил Збройних сил України у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Нещодавно батарея українських колісних самохідних гаубиць «Богдана» однієї з окремих артилерійських бригад виконала вогневі завдання з ураження живої сили і техніки російського агресора.

Читайте також: Україні потрібні нові технології, щоб уникнути затяжної війни - Залужний

За повідомленням розвідки, були уражені БТР, автомобільна техніка, склад боєприпасів, міномети, установки «Град» і жива сила росіян.

Торік батарея САУ «Богдана», розроблена вітчизняними інженерами під стандартний для країн НАТО калібр 155 мм, відігравала важливу роль у звільненні острова Зміїний. Нині вона блискуче демонструє свої здібності у Північній операційній зоні, ідеться в повідомленні.

«Ворог скрізь має отримувати нашу відповідь - і зблизька , і на самих далеких відстанях», - заявив командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв на зустрічі з артилеристами.

На його думку, результативне застосування гаубиць калібру 155 мм – це вагомий крок на шляху подальшого повного переведення озброєння ЗС України на єдиний стандарт Альянсу.

«Богдана» від радянських систем «відрізняється далекобійністю, точністю, маневреністю. На практиці підтверджена можливість стрільби на 42 км без використання активно-реактивного снаряда. Застосування спеціальної навігаційної апаратури дає можливість з першого пострілу попадати в ціль. Виконання вогневого завдання, навіть при заряджанні гармати вручну, займає максимум 7-8 хвилин, і позиція змінюється, що практично зводить нанівець контрбатарейні зусилля противника», зауважив командир самохідної артилерійської батареї Валерій.

Читайте також: Ефективні бойові дії неможливі без могутньої підтримки інженерних і ракетних військ - Наєв

Але, на переконання Наєва, основна причина успіху полягає у злагодженості дій особового складу і розумінні кожного номеру розрахунку, що він конкретно має робити.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні працює ракетна програма і розробляються нові типи артилерійських установок. Наразі триває робота над виробництвом причіпних гармат.

САУ «Богдана» – спільна розробка Краматорського заводу важкого верстатобудування і компанії «Українська бронетехніка», перша українська система озброєння стандарту НАТО. Саме ця установка відіграла важливу роль у звільнені Зміїного від росіян у червні 2022 року.

Фото: Фейсбук/Наєв

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-