У Генштабі розповіли про ракетну програму і виробництво далекобійної зброї

У Генштабі розповіли про ракетну програму і виробництво далекобійної зброї

Відео
Укрінформ
В Україні працює ракетна програма і розробляються нові типи артилерійських установок. Наразі триває робота над виробництвом причіпних гармат.

Про це начальник Головного управління ракетних військ і артилерії та безпілотних систем Генерального штабу Збройних Сил України, бригадний генерал Сергій Баранов заявив у інтерв‘ю онлайн-проєкту KYIV NOT KIEV, відповідаючи на запитання Укрінформу. 

Вона (ракетна програма України — ред.) працює. Є вже дослідні зразки, проводяться випробування. Усе розповідати не можу, але працюємо”, — зазначив він.

Бригадний генерал також прокоментував виробництво української далекобійної зброї, з якої наприкінці серпня цього року було уражено ціль на 700 км. “Це повністю нова ракета, і ми будемо нарощувати її спроможності щодо дальності і точності. Я думаю, що ви ще побачите результат”, — уточнив Баранов.

Водночас він поінформував, що Україна розробляє нові типи артилерійських установок. “Зараз ми працюємо над причіпними гарматами. Це те, що стосується саме артилерійських систем. Але нам треба нарощувати виробництво і розвиток ракетних військ, і ми також над цим усім працюємо”, — підкреслив бригадний генерал.

Читайте також: Україна починає працювати над виробництвом гаубиць із британською компанією

Як повідомлялося, у січні цього року ексміністр оборони Олексій Резніков заявляв, що Україна профінансувала серійне виробництво вітчизняної артилерійської установки САУ "Богдана".

САУ "Богдана" – спільна розробка Краматорського заводу важкого верстатобудування і компанії "Українська бронетехніка", перша українська система озброєння стандарту НАТО. Саме ця установка відіграла важливу роль у звільнені острова Зміїний у червні 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-