Навігаційний коридор у Чорному морі працює, мінна загроза мінімізована - Гуменюк

Навігаційний коридор у Чорному морі працює, мінна загроза мінімізована - Гуменюк

Укрінформ
Попри відсутність додаткових гарантій від міжнародних партнерів навігація у Чорному морі продовжується, а Сили оборони України роблять все для того, щоб мінімізувати мінну небезпеку.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" сказала керівниця об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

«Україна продовжує навігацію в Чорному морі, а Росія не може тиснути так, як того б хотіла. І працює навігаційний коридор, незважаючи на те, що наразі додаткових гарантій від міжнародних партнерів немає. Є забезпечення Силами оборони, і незважаючи на ті загрози, які ворог продовжує демонструвати з огляду застосування тактичної авіації, все ж таки робота не припиняється», - повідомила Гуменюк.

На запитання щодо мінної небезпеки в Чорному морі речниця відповіла: «На сьогодні робиться Силами оборони все для того, щоб коридор функціонував, навігація здійснювалась, а загроза була мінімізована».

Як повідомляв Укрінформ, 27 жовтня Гуменюк зазначала, що сталого графіку роботи гуманітарного коридору в Чорному морі немає, судна курсують тоді, коли дозволяє безпекова ситуація.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-