Наєв пояснив, чому білоруська армія постійно проводить тренування біля кордонів з Україною

Наєв пояснив, чому білоруська армія постійно проводить тренування біля кордонів з Україною

Відео
Укрінформ
Білоруські військові постійно продовжують тренування й навчання, аби легітимізувати присутність Збройних сил Білорусі у прикордонних з Україною районах.

Як передає Укрінформ, про це командувач Об'єднаних сил Збройних сил України Сергій Наєв заявив у Фейсбуці.

“Якщо країна-агресор прийняла рішення на рівні президента щодо застосування збройних сил Росії, то у республіці Білорусь ця правова дія не відбулася. Одна справа - запускати зі своєї території техніку та солдат ворожої країни на українську землю, інша - прийняти рішення стосовно застосування ЗС РБ і вже точно стати в один ряд з Путіним”, - наголосив Наєв.

За словами командувача, щоб легітимізувати присутність ЗС РБ у прикордонних районах та на полігонах, “замість прийняття правового рішення президентом Лукашенком щодо застосування військової організації, що визначено їхнім законодавством, вони постійно продовжують тренування та навчання”.

У такий спосіб вони закріплюють присутність Збройних сил Республіки Білорусь у прикордонних районах з Україною. Їхня загальна чисельність близько 1800 осіб від Волинської до Чернігівської областей.

Читайте також: Наєв перевірив, як укріплюють найбільш загрозливі ділянки кордону на півночі

Як зазначив Наєв, відповідні батальйони мають на озброєнні броньовану техніку, а також деякі артилерійські підрозділи. Більша частина військ перебуває у глибині Білорусі.

Як повідомляв Укрінформ, за словами речника Державної прикордонної служби України Андрія Демченка, на кордоні з Білоруссю не фіксується будь-якого переміщення ворожої військової техніки чи особового складу, однак Сили оборони продовжують укріплювати прикордоння, аби протидіяти будь-якому вторгненню, якщо таке відбудеться повторно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-