Наєв перевірив, як укріплюють найбільш загрозливі ділянки кордону на півночі

Наєв перевірив, як укріплюють найбільш загрозливі ділянки кордону на півночі

Фото
Укрінформ
На північному кордоні України проводяться заходи з підвищення щільності мінно-вибухових загороджень.

Як передає Укрінформ, про це командування Об’єднаних сил Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

Командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв ознайомився з ходом інженерного обладнання та мінування найбільш загрозливих ділянок прикордонних районів Північної операційної зони.

Наєв перевірив, як укріплюють найбільш загрозливі ділянки кордону на півночі / Фото: Командування Об'єднаних Сил ЗС України

"Ми працюємо над збільшенням мінно-вибухових загороджень на всій протяжності державного кордону в Північній операційній зоні. Нам немає різниці, чи це державний кордон з республікою Білорусь, чи з Російською Федерацією – це наші вороги. Тож кордон мінуємо щільно, скрізь, де є загроза нападу противника", – наголосив Наєв, коментуючи загальну обстановку на північному кордоні.

Читайте також: Артилерія, танки, ППО: Наєв розповів про західне озброєння, яким Україна б’є ворога

Безпосередньо на цій ділянці зараз відбуваються заходи з підвищення щільності наших мінно-вибухових загороджень. Головна мета – зробити державний кордон непрохідним для ворожих сил, і сапери цим займаються цілодобово.

Як заявив командувач, кожне мінно-вибухове загородження, кожне мінне поле обов’язково має прикриватися загальновійськовим підрозділом для того, щоб військовослужбовці вогнем своєї зброї та озброєння не дозволяли саперним підрозділам ворога здійснювати спроби розмінування мінних полів.

Відповідно, мінні поля убезпечують підрозділи від наступальних дій ворога.

"Разом з військовими адміністраціями ми вживаємо заходів щодо підвищення рівня охорони державного кордону. Місцеві органи влади виділяють кошти та обладнання для посилення моніторингу обстановки на загрозливих ділянках. Це сучасні відеокамери, автоматизовані комплекси спостереження та відповідні технічні пристрої, які підвищують непрохідність державного кордону", - зазначив генерал-лейтенант.

Читайте також: У Північній операційній зоні триває підготовка нових мобільних груп ППО - Наєв

За словами Наєва, також військові адміністрації активно залучаються до забезпечення спорудження оборонних траншей та окопів. Це все відбувається в межах правового режиму воєнного стану, який створив відповідні необхідні умови.

Все інженерне обладнання прикордоння має чіткий регламент та облік. Ведуться формуляри та карти мінних полів. За це відповідають командири відповідних інженерних підрозділів. Вони оформляють та зберігають необхідні документи. У разі потреби, після перемоги, ця документація може бути застосована для розмінування і лише там, де це буде необхідно підкреслили у командуванні ОС.

Як повідомляв Укрінформ, у Північній операційній зоні триває формування та підготовка нових мобільних вогневих груп протиповітряної оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-