У Росії спеціально вербують жінок на бойові посади для війни в Україні - британська розвідка

У Росії спеціально вербують жінок на бойові посади для війни в Україні - британська розвідка

Укрінформ
Приватна військова компанія (ПВК) "Редут", яку фінансує російська розвідка, вперше цілеспрямовано намагається вербувати жінок на бойові посади для війни в Україні.

Про це в соцмережі Х повідомило Міністерство оборони Британії з посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ. 

Як зазначається, нещодавні оголошення в соціальних мережах закликали жінок приєднатися до батальйону "Борз", що входить до складу російської ПВК "Редут", для роботи снайперами та операторами безпілотних літальних апаратів. "Редут", ймовірно, безпосередньо спонсорується Головним розвідувальним управлінням РФ, наголошується у зведенні.

У березні 2023 року міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що в Україні дислоковано 1100 жінок, що становить лише близько 0,3% особового складу збройних сил Росії. Як зазначено в рекламі ПВК "Редут", наразі жінки виконують переважно функції медичного забезпечення та продовольчої служби.

Залишається незрозумілим, чи намагатимуться офіційні російські збройні сили надавати жінкам більше бойових ролей.

Читайте також: Росіяни провалюють примусову мобілізацію в Криму - Центр нацспротиву

Жінки рідко беруть участь у бойових діях на передовій у складі проросійських сил під час цієї війни. Однак у радянських військах під час Другої світової війни існувала традиція участі жінок у бойових діях, йдеться у зведенні.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 30 жовтня 2023 року ліквідували близько 299 тисяч 940 російських загарбників, при цьому за минулу добу - ще 860 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-