Сили оборони продовжують наступальні дії на Бахмутському та Мелітопольському напрямках - Генштаб

Сили оборони продовжують наступальні дії на Бахмутському та Мелітопольському напрямках - Генштаб

Укрінформ
Сили оборони України продовжують ведення наступальних дій на Бахмутському та Мелітопольському напрямках.

Як передає Укрінформ, про це повідомив речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов в ефірі телемарафону «Єдині новини».

«Сили оборони України продовжують ведення наступальних дій на Бахмутському та Мелітопольському напрямках. На Бахмутському напрямку сили оборони проводять ведення наступальних дій південніше Бахмута. Мають успіхи східніше Кліщіївки та східніше Андріївки», - сказав Ковальов.

За його словами, при цьому російські загарбники на тому напрямку здійснили понад 50 невдалих спроб повернути втрачену територію. Росіяни у зв'язку з великими втратами перекидають туди додаткові підрозділи.

Як додав речник Генерального штабу ЗСУ, на Запорізькому напрямку ворог зробив п'ять невдалих спроб повернути втрачену територію біля Роботиного. Війська РФ також намагаються оточити Авдіївку, але українські воїни стоять на своєму місці, завдаючи великих втрат окупантам. Сили оборони продовжують наступальну операцію на осі Мелітополя, завдаючи окупаційним військам втрат у живій силі та техніці, виснажуючи ворога по всій лінії фронту. По вісі Мар'їнки та Шахтарське наші воїни за тиждень відбили понад 125 атак противника.

Читайте також: Сили оборони ліквідували ще 860 загарбників, 15 танків та літак ворога

«На Куп'янському та Лиманському напрямках ворог продовжує наступальні дії в районах Синьківки, Новопавлівки, Іванівки Харківської області та Надії, Макіївки Луганської області. На цих напрямках українські воїни відбили близько 45 атак противника, завдавши йому чималих втрат як у живій силі, так і у важкому озброєнні», - додав Ковальов.

Як повідомлялося, на фронті протягом минулої доби відбулося близько 60 бойових зіткнень. Авіація Сил оборони завдала 16 ударів по ворогу.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-