У ворожій армії почастішали конфлікти між росіянами й тувинцями

У ворожій армії почастішали конфлікти між росіянами й тувинцями

Укрінформ
За даними українського підпілля, у війську РФ назріває міжетнічний конфлікт між тувинцями та росіянами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Центр національного спротиву.

"В окупаційній армії назріває етнічний конфлікт між тувинцями й росіянами. За даними українського підпілля, все частіше військовослужбовці-тувинці в лавах російського окупаційного війська конфліктують з росіянами. Нерідко такі суперечки закінчуються застосуванням холодної чи вогнепальної зброї з летальними наслідками", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що причини конфліктів - у традиційній зверхності росіян до поневолених народів, а також у боротьбі за розподіл військового спорядження (коліматори, тепловізори тощо). Особливо бурхливо з’ясування міжетнічних відносин відбувається після надмірного вживання алкоголю.

Читайте також: росія «утилізує» в Україні уродженців колонізованих територій — Данілов

"За часи десятиліття очолювання Сергієм Шойгу російського міністерства оборони йому вдалось розбудувати систему преференцій для його одноплемінників-тувинців, тому провадження порушених проти них справ у військовій прокуратурі намагаються приховати або ж відкласти у “довгий ящик”, - додали у ЦНС.

У зв’язку з цим жителів тимчасово окупованих територій просять повідомляти про випадки ворожнечі у лавах окупаційних військ у Телеграм-бот.

Як повідомлялося, у серпні у Маріуполі спалахнув конфлікт між місцевими колаборантами та "кадирівцями".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-