Україна нарощує виробництво боєприпасів, але розраховує і на постачання партнерів - Камишін

Україна нарощує виробництво боєприпасів, але розраховує і на постачання партнерів - Камишін

Укрінформ
Попри нарощування виробництва боєприпасів на вітчизняних заводах, Україна потребує постачання від країн-партнерів

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону сказав міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін, передає Укрінформ.

"Ми кратно нарощуємо виробництво боєприпасів на вітчизняних заводах, але рівень споживання на фронті сьогодні є такий, що жодна країна світу, навіть якби всі країни вільного світу об'єднати, то виробничих спроможностей не вистачить, щоб вийти на рівень нашого споживання. Тому дійсно, навіть попри нарощування нашого виробництва, ми все ж таки опираємося на постачання від країн-партнерів", - сказав Камишін.

Читайте також: Війна між Ізраїлем та ХАМАС показала, що Захід повинен наростити виробництво зброї - Камишін

Він зазначив, що зараз війна в Україні, війна в Ізраїлі спонукають весь світ до розуміння, що оборонна промисловість повинна збільшуватися у всьому світі.

"На форумі країн НАТО, який був присвячений саме оборонній промисловості, ми говорили саме про те, як інтегрувати український промисловий комплекс в комплекс країн НАТО. Тому що якщо нам дорога в Альянс, то наш оборонно-промисловий комплекс має інтегруватися також", - наголосив міністр.

Він додав, що Україна має спроможності для виробництва дронів для фронту, вони відповідають потребам фронту. Водночас за його словами, Україні і надалі необхідно розвивати ВПК, аби бути готовими до будь-яких проявів агресії.

Читайте також: ЄС підтвердив непохитну підтримку України

Як повідомлялося, 25 жовтня у Стокгольмі (Швеція) відбувся промисловий форум НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-