Сили оборони за добу відбили 37 ворожих атак

Сили оборони за добу відбили 37 ворожих атак

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України протягом доби відбили 37 атак російської армії та завадили ворогу відновити втрачене положення на Бахмутському і Запорізькому напрямках.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 суботи, 28 жовтня. 

Загалом на фронті протягом доби, за даними Генштабу, відбулися 48 бойових зіткнень. Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

На Мелітопольському напрямку наступальна операція Сил оборони триває. На Бахмутському напрямку українські захисники продовжують здійснювати наступальні (штурмові) дії.

Оборонці завдають російським військам втрат у живій силі і техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту. 

Українська авіація протягом доби завдала п'ять ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки загарбників. Підрозділи ракетних військ ЗСУ зі свого боку уразили один такий район та ворожий артилерійський засіб.

Читайте також: Над Дніпропетровщиною збили три «Іскандери» - Повітряні сили

Російська армія за добу здійснила п'ять ракетних і 18 авіаційних ударів та ще 20 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони і населених пунктах. Також загарбники випустили по Україні ракети наземного базування "Іскандер-К".

Унаслідок ворожих атак є поранені серед мирного населення, руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки й інша цивільна інфраструктура. 

На Волинському і Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася, ознаки формування наступальних угруповань не виявлені. 

За інформацією Генштабу ЗСУ, визначені підрозділи Збройних сил Білорусі продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Росія зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілює зі своєї території населені пункти та нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України. 

Від ударів ворожої артилерії й мінометів на Сіверському і Слобожанському напрямках протягом доби потерпали близько 10 населених пунктів, серед них – Сеньківка Чернігівської області, Тур’я та Заруцьке Сумської області, Козача Лопань, Стариця й Вовчанськ Харківської області.

На Куп’янському напрямку російські війська вели безуспішні штурмові дії в районах Синьківки й Іванівки Харківської області. На цій ділянці фронту Сили оборони відбили п'ять ворожих атак. 

Під вогонь російських мінометів й артилерії на Куп’янському напрямку потрапили близько 10 населених пунктів, зокрема Кам’янка, Красне Перше, Синьківка й Берестове Харківської області.

Читайте також: Війська РФ не виправдовують сподівання Кремля щодо захоплення Авдіївки - британська розвідка

На Лиманському напрямку наступальних (штурмових) дій росіяни не вели, натомість продовжували перегрупування військ. Із артилерії й мінометів загарбники обстріляли тут понад 10 населених пунктів, серед яких – Макіївка, Невське й Білогорівка Луганської області, Торське, Верхньокам’янське та Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку російська армія безуспішно намагалася відновити втрачене положення в районах Кліщіївки й Андріївки. Силами оборони України там відбиті шість ворожих атак. 

Під артилерійським і мінометним вогнем загарбників на Бахмутському напрямку опинилися близько 20 населених пунктів, зокрема Міньківка, Оріхово-Василівка, Іванівське, Кліщіївка та Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку війська РФ вели безуспішні штурмові дії в районах Кераміка, Степового, Авдіївки, Тоненького й Опитного Донецької області. Сили оборони України відбили там понад 10 ворожих атак. 

У районі Новобахмутівки Донецької області росіяни завдали авіаційного удару. Із артилерії і мінометів загарбники атакували на цьому напрямку понад 10 населених пунктів, серед яких – Олександропіль, Керамік, Степове, Авдіївка і Сєверне Донецької області.

Читайте також: Сили оборони ліквідували ще 740 російських загарбників та 22 танки

На Мар’їнському напрямку Сили оборони відбили 16 ворожих атак у районах Мар’їнки й Новомихайлівки Донецької області. 

У районі Катеринівки російська армія завдала авіаційного удару. Близько 10 населених пунктів Донецької області на цьому напрямку ворог обстріляв із артилерії й мінометів, зокрема Красногорівку, Георгіївку, Мар'їнку та Побєду. 

На Шахтарському напрямку за підтримки авіації загарбники вели безуспішні штурмові дії біля Старомайорського та південніше від Золотої Ниви Донецької області. Під ударами ворожих мінометів й артилерії тут опинилися близько 10 населених пунктів, серед них – Водяне, Вугледар, Пречистівка й Урожайне Донецької області.

На Запорізькому напрямку війська РФ намагалися відновити втрачене положення біля Вербового Запорізької області, однак успіху не мали. Під артилерійським і мінометним вогнем загарбників тут перебували близько 30 населених пунктів, зокрема Малинівка, Гульйпільське, Мала Токмачка, Роботине й Оріхів Запорізької області.

На Херсонському напрямку російська армія завдала авіаударів у районах Берислава, Новоберислава, Козацького, Одрадокам’янки, Тягинки та Іванівки Херсонської області. Із артилерії ворог бив по Херсону.

Читайте також: ЗСУ на Таврійському напрямку за добу знищили понад 500 загарбників, одного взяли в полон

Як повідомляв Укрінформ, уночі 28 жовтня російські загарбники атакували Україну чотирма крилатими ракетами "Іскандер-К". Жодна своєї цілі не досягла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-