Можливість нових наступів із боку РФ зберігається - Білий дім

Можливість нових наступів із боку РФ зберігається - Білий дім

Укрінформ
Попри значні втрати живої сили й техніки РФ під час наступу під Авдіївкою, а також низький моральний стан у російському війську, упродовж ближчого часу зберігається можливість нових наступів з боку РФ.

Про це заявив у четвер під час пресбрифінгу у Вашингтоні координатор Ради нацбзепеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Українська сторона витримала й утримала оборону під час цього наступу, успішно відбивши російські танкові колони, які наступали на Авдіївку», - зауважив представник Білого дому.

Він зазначив, що за період від 11 жовтня Росія зазнала суттєвих втрат під час спроби наступу, в тому числі, тисячі людей, щонайменше 125 одиниць бронетехніки поблизу Авдіївки, а також понад один батальйон техніки.

«Ми очікуємо нових атак з боку Росії. Це динамічний конфлікт, і ми повинні пам’ятати, що РФ досі зберігає певний наступальний потенціал і, не виключено, зможе досягти певних тактичних здобутків упродовж ближчих місяців», - сказав Кірбі.

Читайте також: На сході втрати РФ від початку наступу на Авдіївку перевищили 5000 убитими та пораненими

У цьому зв’язку він наголосив, що російське командування не шкодує життя власних військових задля результату.

«У нас є інформація, що російські військові фактично страчували солдат, які відмовлялися виконувати накази. Також ми маємо інформацію, що російське командування погрожує розстрілами цілим підрозділам, якщо ті спробують відступити під вогнем української артилерії»,- зауважив представник Білого дому.

Кірбі також підкреслив, що мобілізовані сили РФ залишаються недостатньо навченими, недостатньо оснащеними та неготовими до бойових дій. З огляду на все це, представник адміністрації Байдена висловив думку, що росіяни використовують «тактику людських хвиль», кидаючи непідготовлених і неоснащених солдат у пекло війни. Тож, за його словами, «не дивно, що російські війська потерпають від поганого морального стану».

Читайте також: Ворог не полишає спроб оточити Авдіївку, активно застосовує авіацію - Генштаб

І поки Росія продовжує свої жорстокі атаки, США мають і надалі підтримувати український народ та його оборонний потенціал, наголосив представник Білого дому. У цьому зв’язку він підкреслив важливість для американських законодавців активізувався і ухвалити додатковий запит, який президент Байден вніс до Конгресу минулого тижня.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер Пентагон оголосив про виділення нового пакету оборонної допомоги Україні на суму $150 мільйонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-