Сили оборони відбили на сході майже 40 ворожих атак

Сили оборони відбили на сході майже 40 ворожих атак

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України протягом доби відбили майже 40 атак російських військ на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 четверга, 26 жовтня. 

Загалом на фронті протягом доби, за даними Генштабу, відбулися 45 бойових зіткнень. Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

На Мелітопольському напрямку наступальна операція Сил оборони України триває. На Бахмутському напрямку українські захисники продовжують здійснювати наступальні (штурмові) дії.

Оборонці завдають російським військам втрат у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту.

Протягом доби українська авіація завдала по загарбниках два удари: один – по району зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, інший – по зенітно-ракетному комплексу.

Зі свого боку підрозділи ракетних військ ЗСУ уразили район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки й артилерійський засіб ворога.

Російська Федерація за добу здійснила 14 авіаційних ударів і 12 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони та населених пунктах. Унаслідок ворожих атак є поранені й загиблі серед мирного населення, руйнувань і пошкоджень зазнали приватні житлові будинки й інша цивільна інфраструктура.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася, ознаки формування наступальних угруповань не виявлені. Встановлено, що визначені підрозділи Збройних сил Білорусі продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Росія зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує проводити диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілює зі своєї території населені пункти, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

Читайте також: Росія зібрала на Лимансько-Куп’янському напрямку близько 100 тисяч вояків - Сили оборони

Ворожих обстрілів із мінометів й артилерії зазнали Нова Гута, Волфине та Пожня Сумської області.

На Куп’янському напрямку російські війська вели безуспішні штурмові дії в районах Синьківки й Іванівки Харківської області, із артилерії й мінометів атакували Дворічну, Синьківку, Іванівку, Кислівку й Берестове.

На Лиманському напрямку загарбники наступальних (штурмових) дій не вели, натомість продовжили перегрупування військ. Від вогню ворожих мінометів й артилерії тут постраждали Невське та Білогорівка Луганської області, Сіверськ і Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони відбили чотири атаки російських військ у районах Богданівки та Хромового Донецької області. Біля Кліщіївки й Андріївки росіяни намагалися відновити втрачене положення – українськими оборонцями там відбиті ще сім атак.

Близько 15 населених пунктів на Бахмутському напрямку опинилися під артилерійським і мінометним вогнем російської армії. Зокрема, ідеться про Оріхово-Василівку, Новомаркове, Богданівку, Часів Яр, Предтечине та Білу Гору Донецької області.

На Авдіївському напрямку війська РФ вели безуспішні штурмові дії в районах Степового, Авдіївки, Тоненького та Сєверного Донецької області. Сили оборони України відбили тут 14 ворожих атак.

Від ударів російської артилерії і мінометів на Авдіївському напрямку потерпали понад 10 населених пунктів, серед них – Очеретине, Новобахмутівка, Бердичі, Тоненьке й Опитне Донецької області.

На Мар’їнському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії за підтримки авіації в районах Мар’їнки й Новомихайлівки Донецької області. Тут українські захисники відбили 13 атак.

Під артилерійський і мінометний вогонь російської армії на Мар’їнському напрямку потрапили близько 10 населених пунктів Донецької області, зокрема Олександропіль, Красногорівка, Георгіївка, Мар'їнка, Побєда й Новомихайлівка.

Читайте також: На сході втрати РФ від початку наступу на Авдіївку перевищили 5000 убитими та пораненими

На Шахтарському напрямку РФ зберігає військову присутність, здійснює перегрупування сил. У районі Старомайорського Донецької області загарбники завдали авіаційного удару. Під артилерійським і мінометним вогнем ворога тут перебували близько 10 населених пунктів, серед них – Водяне, Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Благодатне й Урожайне Донецької області.

На Запорізькому напрямку росіяни наступальних (штурмових) дій не вели, натомість продовжили перегрупування військ. Ворожих обстрілів із артилерії й мінометів тут зазнали понад 20 населених пунктів, зокрема Левадне, Малинівка, Гуляйполе, Новоселівка, Оріхів і П'ятихатки Запорізької області.

На Херсонському напрямку російські загарбники били з авіації по районах Одрадокам'янки, Миколаївки, Ольгівки, Тягинки й Іванівки Херсонської області. Артилерійських і мінометних ударів ворог завдав по Львовому, Тягинці та Микільському.

Як повідомляв Укрінформ, за даними командування Сухопутних військ, на Лимансько-Куп’янському напрямку Росія зібрала близько ста тисяч своїх військових.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-