Росія зібрала на Лимансько-Куп’янському напрямку близько 100 тисяч вояків - Сили оборони

Росія зібрала на Лимансько-Куп’янському напрямку близько 100 тисяч вояків - Сили оборони

Укрінформ
Ворог не полишає спроб повторно захопити Куп’янськ — важливий вузловий центр для постачання.

Про це повідомив начальник служби зв’язків з громадськістю Командування Сухопутних військ підполковник Володимир Фітьо, передає Укрінформ із посиланням на АрміяІнформ.

"Одним із найгарячіших напрямків у районі нашої відповідальності є Лимансько-Куп’янський. Там ворог не полишає спроб повторно захопити Куп’янськ — важливий вузловий центр для постачання своїх підрозділів. Але до цих активних бойових дій, які почались у жовтні, ми готувались, зводили відповідні оборонні споруди", - сказав він.

За його словами, за минулу добу на Лимансько-Куп’янському напрямку ворог завдав 613 обстрілів, 9 авіаударів, відбулося 17 боєзіткнень. Водночас було ліквідовано 194 росіян. Жодних стратегічних успіхів, за словами Фітьо, тут ворог не мав.

Також він зауважив, що кількісний склад угруповання ворога на Лимансько-Куп’янському напрямку не змінився за рахунок підтягування резервів для відновлення знищених підрозділів та становить близько 100 тисяч.

Поблизу Бахмута ситуація залишається напруженою, але контрольованою. Українські військовослужбовці перебувають в активній обороні і за будь-якої гарної нагоди переходять у наступ та покращують своє тактичне положення.

Читайте також: Росія зосередила в Україні понад 400 тисяч військових - Юсов

За минулу добу поблизу Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки відбулося 15 боєзіткнень, було знищено понад 100 окупантів. Кількість обстрілів тут залишається надзвичайно великою — 466 обстрілів, противник застосував 13 дронів-камікадзе та здійснив три авіаудари літаками Су-25.

Водночас на цьому напрямку вчора був "урожайний" день. Зокрема, українські захисники знищили дві гаубиці «МСТА-Б», дві гаубиці Д-20 та ще дві гаубиці Д-30.

Як повідомлялось, на Таврійському напрямку Сили оборони за добу знищили 460 окупантів та майже 50 одиниць ворожої техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-