У ЗСУ створили з росіян батальйон «Сибір» - Bloomberg

У ЗСУ створили з росіян батальйон «Сибір» - Bloomberg

Укрінформ
У Збройних силах України формують батальйон «Сибір», що повністю складається з громадян Росії.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ.

За даними агентства, батальйон «Сибір» об’єднав десятки росіян та представників етнічних меншин у Росії, які приїхали через треті країни, щоб приєднатися до української армії.

На відміну від добровольчих груп, таких як легіон «Свобода Росії», які заявили про підтримку України, ці солдати є частиною регулярної української армії й очікують, що їх відправлять у бій «дуже скоро».

Читайте також: Кількість ворожих штурмів біля Авдіївки зменшилася майже вдвічі - Сили оборони

Зазначається, що серед бійців «Сибіру» є мешканці Москви, а також представники таких національностей, як буряти і якути. Вони заявили, що прагнуть незалежності від Росії та розглядають перемогу України у війні як крок до реалізації цієї мети.

«Якщо люди хочуть воювати за Україну, за наші кордони, за крах цього російського радянського режиму, чому б і ні? Це їхній вибір, і він показує, що не всі росіяни підтримують Путіна», - сказав їхній український інструктор і командир на псевдо «Батя».

Українські офіційні особи розраховують залучити більше російських громадян, особливо представників нацменшин, до участі у війні проти Путіна.

Читайте також: Артилерія, танки, ППО: Наєв розповів про західне озброєння, яким Україна б’є ворога

Бійці батальйону «Сибір» чисельністю 60 осіб пройшли ретельну безпекову перевірку, перш ніж із ними підписали військовий контракт, та прийняли армійські позивні.

Усі вони є добровольцями, жоден не був набраний з-поміж російських військовополонених.

Як повідомляв Укрінформ, легіон «Свобода Росії» і Російський добровольчий корпус передавали Україні російських військовополонених, захоплених під час рейдів на території РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-