РФ має проблеми з бойовою піхотою, тому покладається на підрозділи «Шторм Z» - розвідка Британії

РФ має проблеми з бойовою піхотою, тому покладається на підрозділи «Шторм Z» - розвідка Британії

Укрінформ
Росія має проблеми зі створенням бойової піхоти, здатної до ефективного наступу − про це свідчить існування підрозділів "Шторм-Z" в армії.

Про це в соцмережі Х(колишній Твіттер) повідомило Міністерство оборони Британії з посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

Зазначається, що Росія здебільшого продовжує покладатися на підрозділи "Шторм-Z" для проведення локальних наступальних операцій в Україні. Ці групи розміром із роту вперше були розгорнуті у 2022 році. Існує реальна ймовірність того, що Росія спочатку розглядала їх як відносно елітні організації, які могли б перехопити тактичну ініціативу, вважає британська розвідка.

Однак принаймні з весни 2023 року «Шторм Z» фактично перетворилися на штрафні батальйони, укомплектовані засудженими та військовослужбовцями регулярних військ, притягнутими до дисциплінарної відповідальності.

Численні свідчення вказують на те, що цим підрозділам надається найнижчий пріоритет у матеріально-технічному та медичному забезпеченні, при цьому вони неодноразово отримували накази наступати.

Читайте також: На Донецькому напрямку знищили російський радіолокаційний комплекс «Зоопарк-1»

Російські війська часто проводили ефективну оборону, йдеться у зведенні. Однак існування «Шторм Z» підкреслює надзвичайні труднощі, з якими стикається Росія у створенні бойової піхоти, здатної проводити ефективні наступальні операції.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 23 жовтня 2023 року ліквідували близько 295 тисяч 510 російських агресорів, з них 810 осіб – за минулу добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-