У росіян немає стратегічних успіхів на Східному напрямку - ЗСУ

У росіян немає стратегічних успіхів на Східному напрямку - ЗСУ

Укрінформ
На цей час російські військові не досягли жодних стратегічних успіхів на Східному напрямку, українські військовослужбовці займають активну оборону.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону “Єдині новини” повідомив пресофіцер командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо.

“Наразі нічого нового щодо тактики росіяни не запропонували, але вони підтягують резерви з усієї Росії, пробують наші лінію оборони продавити. На даний момент стратегічних успіхів у них немає. Українські військовослужбовці займають активну оборону. Це дає нам можливість як оборонятися, так і, якщо є відповідний момент, проводити атаки”, - сказав Фітьо.

Він зазначив, що на Східному напрямку найгарячіші бої нині точаться на Куп’янському напрямку. За минулу добу росіяни 691 раз обстріляли позиції українських оборонців.

“Ворог не припиняє спроб атакувати наші позиції, проривати лінію оборони. Його мета - вийти до Куп'янська, його знов окупувати, здобути хоч якусь перемогу, якої в нього вже давно не було. Вони готувалися до цього, ми так само готувалися, наші позиції укріплювались. Незважаючи на таку інтенсивність обстрілів, стратегічного успіху на цьому напрямку противник не здобув”, - підкреслив пресофіцер командування Сухопутних військ ЗСУ.

Крім того, за його словами, по цьому напрямку за минулу добу було завдано 13 авіаційних ударів - це була штурмова, винищувальна авіація, гелікоптери вогневої підтримки Ка-52.

Також він поінформував, що на Бахмутському напрямку теж ситуація достатньо напружена, але контрольована. За минулу добу там відбулося 13 бойових зіткнень, завдавалися авіаудари, було 503 обстріли з усього арсеналу озброєння, який є в наявності у російських окупантів.

“Наші військові знищили 202 військовослужбовців російської армії на Бахмутському напрямку і не дали ворогу просунутися вперед. Натомість у нас є певні тактичні успіхи”, - зауважив Фітьо.

Читайте також: Потенціал окупантів свідчить, що вони не були готові до такої війни – експерт

Як повідомляв Укрінформ, на Лимансько-Куп’янському напрямку за минулу добу Сили оборони відбили 20 атак ворога, знищили 263 окупанта та 23 одиниці ворожої техніки.

Фото: Генштаб

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-