На Лимансько-Куп’янському напрямку ворог збільшив кількість авіаударів - ЗСУ тримають оборону

На Лимансько-Куп’янському напрямку ворог збільшив кількість авіаударів - ЗСУ тримають оборону

Укрінформ
На Лимансько-Куп’янському напрямку за минулу добу Сили оборони відбили 20 атак ворога, знищили 263 окупанта та 23 одиниці ворожої техніки.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомив начальник служби зв’язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ підполковник Володимир Фітьо.

«На Лимансько-Куп’янському напрямку за минулу добу наші військові відбили 20 атак в районі Синьківки, Іванівки, Серебрянського лісництва, Спірного. Ворог там завдав 13 авіаційних ударів протягом минулої доби. Це на 10 авіаударів більше, ніж позаминулої доби. Застосовувалась штурмова винищувальна авіація, гелікоптери вогневої підтримки Ка-52», - повідомив Фітьо, додавши, що ворог здійснив 690 обстрілів українських позицій.

Читайте також: Сили оборони відбили понад 60 атак на семи напрямках

За його словами, на Лимансько-Куп’янському напрямку за минулу добу ворог втратив 23 одиниці техніки, з них 7 танків, 3 ББМ, а також 1 РЕБ «Стриж». Втрати ворога за минулу добу склали 263 особи.

Фітьо відзначив, що регулярні візити командувача Сухопутних військ генерал-полковника Олександра Сирського на цю ділянку фронту дозволяють контролювати ситуацію та ухвалювати оперативні рішення.

«Ми знаємо, що на цьому напрямку (Лимансько-Купянському – ред.) ворог перейшов в атаку, пробує атакувати наші позиції. В нього з цього нічого не виходить, але командувач Східного угрупування військ безпосередньо з командирами бригад та підрозділів, які знаходяться на даному напрямку, обговорив поточну ситуацію, прийнято було відповідні розпорядження, прийняті рішення для того, щоб підсилити нашу маневрену оборону. Тому що ми не тільки обороняємось, але за будь-якої слушної нагоди наші військові здійснюють дії для покращення своїх позицій, щоб ворога було відкинуто від лінії зіткнення», - пояснив Фітьо.

Речник відзначив, що на даний момент ворожі підрозділи, які штурмують українські позиції - це так звані підрозділи «Шторм Z» та «Шторм V» - стратегічній успіхів не здобули.

Читайте також: Росіяни минулої доби атакували авіабомбами села в Куп’янському районі

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 23 жовтня 2023 року ліквідували близько 294 тисяч 799 російських агресорів і ще 870 осіб - за минулу добу. Крім того, знищено 5093 ворожі танки (+12), бойових броньованих машин ‒ 9653 (+22), артилерійських систем – 7057 (+25), РСЗВ – 825 (+0), засобів ППО ‒ 551 (+2), літаків – 320 (+0), гелікоптерів – 324 (+0), БПЛА оперативно-тактичного рівня – 5345 (+6), крилатих ракет ‒ 1536 (+1), кораблів / катерів ‒ 20 (+0), підводних човнів - 1 (+0), автомобільної техніки та автоцистерн – 9419 (+15), спеціальної техніки ‒ 998 (+7).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-