Сили оборони відбили понад 60 атак на семи напрямках

Сили оборони відбили понад 60 атак на семи напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України протягом доби відбили понад 60 ворожих атак на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському, Шахтарському та Запорізькому напрямках.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 неділі, 22 жовтня, передає Укрінформ.

Як повідомляється, загалом на фронті протягом доби відбулися 82 бойові зіткнення. Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

Читайте також: У Торецьку 15 годин гасили пожежу, яка виникла через удар росіян по шахті

На Мелітопольському напрямку наступальна операція Сили оборони України триває. На Бахмутському напрямку українські захисники продовжують вести наступальні (штурмові) дії.

Оборонці завдають російським військам втрат у живій силі й техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту.

Українська авіація протягом доби завдала сім ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки загарбників. Підрозділи ракетних військ ЗСУ зі свого боку знищили чотири артилерійські засоби ворога.

Російська армія загалом за добу здійснила десять ракетних і 36 авіаційних ударів, а також 35 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони і населених пунктах.

Зокрема, на початку доби росіяни вкотре завдали по Україні ракетно-авіаційного удару. Під ворожим вогнем опинилися, зокрема, цивільні об’єкти в Костянтинівці Донецької області.

Читайте також: Росіяни з важкої артилерії обстріляли Нікополь

Унаслідок атак російських військ є загиблі та поранені серед мирного населення, руйнувань і пошкоджень зазнали житлові будинки й інша цивільна інфраструктура.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася, ознаки формування наступальних угруповань не виявлені. Визначені підрозділи Збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Росія зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує обстрілювати населені пункти зі своєї території, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

Під вогонь ворожих мінометів й артилерії на вказаних двох напрямках потрапили близько десяти населених пунктів, серед них – Блешня і Янжулівка Чернігівської області, Стара Гута, Дем’янівка, Кружок і Миропільське Сумської області, Плетенівка та Зибіне Харківської області.

На Куп’янському напрямку Сили оборони України відбили 15 атак російської армії в районах Синьківки й Іванівки Харківської області.

Читайте також: Гуменюк про інформацію щодо висадки ЗСУ на лівий берег Дніпра: Говорити про це зарано

Із артилерії й мінометів на цьому напрямку росіяни обстріляли близько десяти населених пунктів, зокрема Дворічну, Петропавлівку, Кучерівку, Іванівку, Кислівку й Берестове Харківської області. Авіаційні удари загарбників зафіксовані в районах Іванівки та Курилівки Харківської області.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили три ворожі атаки ворога в районі Надії Луганської області. Від артилерійського й мінометного вогню російських військ тут постраждали близько 15 населених пунктів, серед них – Невське, Кремінна й Білогорівка Луганської області, Новосадове, Торське і Спірне Донецької області.

Із авіації росіяни вдарили по території біля Надії та Невського Луганської області, Спірного та Виїмки Донецької області.

На Бахмутському напрямку українські захисники відбили всі ворожі атаки в районах Богданівки, Хромового, Андріївки та Дружби Донецької області. Від артилерійського й мінометного вогню російської армії тут потерпали близько 20 населених пунктів, зокрема Калинівка, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка, Одрадівка та Курдюмівка Донецької області.

Авіаційних ударів загарбники завдали неподалік від Кліщіївки та Нью-Йорка.

Читайте також: Росіяни випустили 12 керованих авіабомб по правобережжю Херсонщини

На Авдіївському напрямку війська РФ вели безуспішні штурмові дії за підтримки авіації в районах Кераміка, Степового, Авдіївки, Тоненького, Опитного та Невельського Донецької області. Силами оборони тут відбиті близько 20 ворожих атак.

Із авіації росіяни вдарили біля Новокалинового й Орлівки Донецької області. Із артилерії й мінометів загарбники атакували на Авдіївському напрямку понад десять населених пунктів, серед них – Керамік, Степове, Авдіївка, Опитне, Сєверне й Тоненьке Донецької області.

На Мар’їнському напрямку російська армія вела безуспішні штурмові дії за підтримки авіації в районах Мар’їнки й Новомихайлівки Донецької області. Сили оборони відбили тут понад 20 ворожих атак.

Під артилерійським і мінометним вогнем загарбників на цьому напрямку опинилися близько десяти населених пунктів, зокрема Красногорівка, Олександропіль, Георгіївка, Мар’їнка, Новомихайлівка й Катеринівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку українські захисники відбили всі атаки російських військ у районах Пречистівки й Золотої Ниви. Ворожих обстрілів із артилерії й мінометів тут зазнали близько 20 населених пунктів, серед яких – Водяне, Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Благодатне й Урожайне Донецької області.

Читайте також: Унаслідок ракетних ударів по Авдіївці минулої ночі загинули троє людей

На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили атаки росіян у районах Вербового й Роботиного Запорізької області. Під вогнем ворожих мінометів й артилерії на цій ділянці перебували понад 15 населених пунктів, зокрема Білогір’я, Оріхів, Новоданилівка, Новоандріївка, Малі Щербаки і П’ятихатки Запорізької області.

Неподалік від Малої Токмачки загарбники завдали авіаційного удару.

На Херсонському напрямку війська РФ ударили з авіації в районах Ольгівки, Львового Тягинки, Токарівки, Понятівки та Барвінка Херсонської області, із артилерії й мінометів обстріляли сам Херсон, Іванівку і Станіслав.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 22 жовтня Російська Федерація атакувала Україну керованою авіаційною ракетою Х-59, зенітними ракетами С-300 та трьома ударними дронами типу Shahed-136/131. Чотири ворожі об'єкти знищила протиповітряна оборона.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-