Росіянам немає чим перехоплювати ATACMS - експерт

Росіянам немає чим перехоплювати ATACMS - експерт

Укрінформ
Росіянам немає чим перехоплювати балістичні ракети ATACMS.

Про це в ефірі Українського Радіо сказав експерт з ракетно-ядерного озброєння Олександр Кочетков.

"Вона (ракета - ред.) має дуже велику швидкість, яка значно більша за швидкість звуку, а тому дуже швидко потрапляє в ціль. І до цього неможливо підготуватися, росіянам немає чим її перехопити", - зазначив він.

Експерт додав, що від ракети ATACMS захиститися вкрай складно, бо вона летить з відстані 160-300 км, а за секунди на політ зреагувати вкрай важко. "Це тільки випадковість, що в неї можна влучити", — додав Кочетков.

Експерт припустив, що найближчим часом постачання таких ракет Україні нарощуватиметься.

За його словами, якщо на озброєнні ЗСУ будуть сотні ATACMS, можна буде говорити про перелам у наступі ЗСУ. І поставка американцями ATACMS може нарешті спонукати канцлера Німеччини Олафа Шольца надати Україні ракети TAURUS.

Читайте також: Україна отримуватиме ATACMS, доки не звільнить всі свої території - Данілов

ATACMS (англ. Army TACtical Missile System — "Армійська тактична ракетна система") — твердопаливна балістична ракета класу земля-земля виробництва американської компанії Lockheed Martin. Дальність застосування – до 310 км. За даними військових експертів, Україні передали модифікацію MGM-140A ATACMS Block 1 дальністю 165 км. Але її бойова частина є касетною і містить 950 суббоєприпасів. Кожен із них — невелика бомба з металевою оболонкою та уламками. Тобто, одна ракета б'є по цілі майже тисячею невеликих бомб. Площа враження лише одним таким суббоєприпасом (бомбою) — 15 метрів. Така ракета є ефективною зброєю проти аеродромів противника, на яких той тримає по кілька літаків, гелікоптерів. Ракети ATACMS запускають з установок РСЗВ HIMARS або MLRS, які ЗСУ ефективно використовує проти російських окупантів ще з літа минулого року.

Як повідомляв Укрінформ, 17 жовтня, Сили спеціальних операцій Збройних сил України провели успішну операцію DRAGONFLY з ураження аеродромів в тимчасово захоплених російськими загарбниками Бердянську та Луганську.

Як написав The Washington Post, українські військові застосували ракети збільшеної дальності ATACMS, вдаривши по російських військових літаках і складах боєприпасів на тимчасово окупованій частині України.

Президент України Володимир Зеленський підтвердивзастосування Україною далекобійних ракет ATACMS.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-