Україна застосувала ракети ATACMS - The Washington Post

Україна застосувала ракети ATACMS - The Washington Post

Укрінформ
Українські військові в вівторок застосували ракети збільшеної дальності ATACMS, вдаривши по російських військових літаках і складах боєприпасів на тимчасово окупованій частині України.

Про це повідомляє The Washington Post із посиланням на високопоставленого українського військового чиновника, передає Укрінформ.

«Версія (ракет – ред.), якою Україна вразила цілі в Бердянську, на узбережжі Азовського моря, а також на окупованому сході Луганської області, озброєна касетними боєприпасами», - уточнюється в публікації.

Таким чином, це стало першим повідомленням про застосування ракет ATACMS в Україні.

Водночас видання пов’язує цю інформацію із повідомленням на офіційному Телеграм-каналі українських ССО про операцію DRAGONFLY щодо ударів по ворожих цілях у Бердянську й на Луганщині. У ній, зокрема, йдеться про знищення дев’яти гелікоптерів різних модифікацій, спецтехніки на аеродромах, пускової установки ППО, складу боєприпасів, а також пошкодження злітних смуг аеродромів.

«Склад боєприпасів у Бердянську детонував до четвертої ранку. Детонація у Луганську тривала до 11-ї ранку», - зазначається в повідомленні.

Американське видання підкреслює, що збільшений радіус дії армійської тактичної ракетної системи ATACMS «знаменує істотні зміни в порівнянні з ракетами меншої дальності, які раніше постачав Вашингтон».

Читайте також: Є результати на фронті: Зеленський провів чергове засідання Ставки

Як повідомляв Укрінформ, на початку жовтня президент США Джо Байден заявив, що в питання передачі ракет збільшеної дальності ATACMS для України виконано все, про що просив його Президент України.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-