Росіяни готуються відходити до траси Горлівка-Бахмут - Сили оборони

Росіяни готуються відходити до траси Горлівка-Бахмут - Сили оборони

Укрінформ
Ситуація біля Бахмута та на Лимано-Куп'янському напрямку складна, але контрольована.

Про це в ефірі Українського Радіо зазначив начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ, капітан Ілля Євлаш, передає Укрінформ.

За його словами, ЗСУ повільно, але впевнено просуваються на відстань від десятків до сотень метрів вглиб, відвойовуючи окуповані території. Ворог перебуває в глухій обороні. Через взяття ЗСУ штучного насипу, ворог готується відходити на трасу Горлівка-Бахмут, яка перебувала під вогневим контролем ЗСУ. Тому для наших захисників відкриваються нові можливості.

"Маємо просування на південному фланзі на різних його напрямках. Зокрема, за минулу добу українським захисникам вдалося просунутися на південь від Бахмута на різних ділянках фронту від 100 до 300 метрів. Постійні зусилля ЗСУ та постійний рух вперед призводить до істерики в окупантів", - розповів він.

Читайте також: У ЗСУ з’явилося озброєння, яке почало кардинально змінювати ситуацію на фронті - Наєв

Але якщо ворог біситься, значить ми все робимо правильно, констатує Ілля Євшан, тому треба так тримати і рухатися в тому ж напрямку.

"Позиції окупантів погіршуються, зокрема на південному фланзі від Бахмута, де ворог перебуває у глухій обороні. Вони готуються до того, аби відійти до траси Горлівка-Бахмут, яка раніше перебувала під українським вогневим контролем. На деяких напрямках ЗСУ змогли подолати бар'єр, який досить складно штурмувати та легко обороняти. Це штучний насип, який є складним для штурму. Якщо цей рубікон перейдено, тоді відкриваються нові можливості. Зараз ворог посилює мінно-вибухову роботу, мінує поля, дороги, проїзди, встановлює загородження, щоби стримати наше просування", - зазначив Євлаш.

Читайте також: Сили оборони відбили понад 70 атак на семи напрямках

На його переконання, такі умови для українських військових не є проблемою.

"При правильному плануванні і застосуванні військ та сил можна рухатися навіть через протитанкові рови, "зуби дракона" і мінні поля. Це, звісно, впливає на просування. Але ми рухаємося вперед і звільняємо наші території", - констатував військовий.

Читайте також: Росіяни поновили наступальні дії під Авдіївкою - Генштаб

Як повідомляв Укрінформ, раніше Євлаш повідомив, що російські окупаційні війська втрачають позиції на південь від Бахмута та відходять до траси Бахмут-Горлівка, а Сили оборони закріплюються в районі залізниці поблизу Кліщіївки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-