Росіяни втрачають свої позиції на південь від Бахмута - Сили оборони

Росіяни втрачають свої позиції на південь від Бахмута - Сили оборони

Укрінформ
Російські окупаційні війська втрачають позиції на південь від Бахмута та відходять до траси Бахмут-Горлівка, а Сили оборони закріплюються в районі залізниці поблизу Кліщіївки.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив начальник пресслужби Східного угрупування військ ЗСУ Ілля Євлаш, коментуючи ситуацію на Бахмутському напрямку поблизу Кліщіївки.

«На південному напрямку поблизу Бахмута ми продовжуємо свої наступальні дії. Так, вже окупанти у своїх Z-каналах починають істерити, що їм доводиться втрачати свої позиції на південь від Бахмута, що обстановка для них там максимально складна і незручна. Вони починають відходити до траси Бахмут-Горлівка і збираються закріплюватися там. Проте вони змогли замінувати там територію, там досить великі мінно-вибухові поля, але зараз на деяких ділянках ми вже зайшли за залізницю, закріпились та продовжуємо завдавати вогневе ураження по противнику», - розповів речник.

Читайте також: Ворог намагається оточити Куп’янськ і вийти на рубіж Осколу - Сирський

Водночас Євлаш зазначив, що у росіян досить потужні сили в артилерійських системах. Зокрема, на Бахмутському напрямку у ворога налічується понад 100 ствольних артсистем та стільки ж РСЗВ.

Відповідаючи на запитання щодо ситуації поблизу Курдюмівки, Євлаш поінформував, що «обстановка напружена, противник там намагається контратакувати, підтягувати свої резерви різних підрозділів - окремі мотострілецькі батальйони та полки, також у нього там є парашутно-десантні підрозділи, має він і «Шторм Z» і «Бойовий армійський резерв». Звичайно, що ворог не хоче просто так відступати, оскільки його женуть «на м'ясо» і змушують наступати».

Речник нагадав, що у разі відмови росіян наступати їх знищують свої ж військові.

Читайте також: На Сватівському напрямку прикордонники знищили вогневі позиції росіян

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 17 жовтня 2023 року ліквідували близько 289 тисяч 430 російських агресорів, при цьому за минулу добу - ще 800.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-