СБУ оголосила у розшук російського генерала, який командував захопленням Сєвєродонецька

СБУ оголосила у розшук російського генерала, який командував захопленням Сєвєродонецька

Укрінформ
Служба безпеки України зібрала доказову базу на громадянина РФ, командувача 2-го армійського корпусу «народної міліції ЛНР» Еседуллу Абачева.

Про це Третє управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях повідомило в Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Встановлено, що 24 лютого 2022 року генерал-майора Абачева, який на той час був заступником командувача 8-ї гвардійської загальновійськової армії південного військового округу (ПВО), Путін призначив «командувачем 2-го АК народної міліції ЛНР». Задокументовано вчинення ним злочинів проти основ національної безпеки України, проти миру та безпеки людства і міжнародного правопорядку», - йдеться в повідомленні.

Абачев прибув до окупованої частини Луганщини у перші дні війни і, виконуючи злочинні накази Кремля, до кінця червня 2022 р. командував «2 АК НМ ЛНР» під час бойових дій проти Збройних сил України, захоплення міст Кремінна, Рубіжне, Сєвєродонецьк та інших населених пунктів області.

За даними досудового розслідування, генерал-майор Абачев особисто перебував у районі воєнних дій, приймав управлінські рішення та віддавав накази «2 АК НМ ЛНР» на ведення агресивної війни проти України.

Читайте також: СБУ затримала коригувальницю російських ударів по Херсону

Керівництво РФ високо оцінило «бойові заслуги» генерала. За захоплення Луганської області указом Путіна йому присвоєна зірка героя Росії. А луганські маріонетки Кремля нагородили його званням «героя ЛНР».

Наразі досудове розслідування завершено, матеріали кримінального провадження перебувають на розгляді в суді.

Абачев обвинувачується за такими статтями Кримінального кодексу України: ч. 3 ст. 110 (вчинення умисних дій з метою зміни меж території України, які призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків); ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 (планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни за попередньою змовою групою осіб).

Фігуранта оголошено у розшук.

Оскільки він перебуває на території країни-агресора, тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності за злочини проти України.

Досудове розслідування проводив слідчий підрозділ Головного Управління СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Читайте також: СБУ викрила понад 2000 державних зрадників з початку війни - Малюк

Служба безпеки України продовжує системно документувати злочини російської окупаційної армії для передачі матеріалів до Міжнародного кримінального суду в Гаазі.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ оголосила підозру керівнику російської корпорації, яка постачає «Кинджали» для ударів по Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-