Сили оборони продовжують наступати на двох напрямках

Сили оборони продовжують наступати на двох напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, штурмові дії на Бахмутському напрямку та виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Як передає Укрінформ, про це ідеться в оперативній інформації станом на 18:00 14 жовтня, розміщеній на сторінці Генерального штабу Збройних сил України у Фейсбуці.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, два - по зенітно-ракетних комплексах російських військ.

Підрозділи ракетних військ уразили пункт управління та два артилерійські засоби росіян.

Протягом доби відбулось 43 бойових зіткнення. Війська РФ завдали два ракетні та 37 авіаційних ударів, здійснили 47 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Читайте також: На Бахмутському та Лимано-Куп'янському напрямку за добу знищили 315 російських військових - Євлаш

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною, підкреслили у Генштабі.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи Збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках росіяни зберігають військову присутність у прикордонних районах, продовжують обстріли населених пунктів з території РФ, нарощують щільність мінно-вибухових загороджень вздовж кордону.

Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали понад 15 населених пунктів, серед них Карповичі, Залізний Міст, Грем'яч Чернігівської області; Іскрисківщина, Волфине, Могриця, Степок, Покровка, Славгород Сумської області.

На Куп’янському напрямку українські воїни відбили 5 атак загарбників у районах Синьківки та Іванівки Харківської області. Ворог завдав авіаційних ударів біля Голубівки, Куп'янська, Петропавлівки та Подолів Харківської області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів, зокрема Синьківка, Кучерівка, Іванівка, Кислівка, Берестове Харківської області.

Читайте також: Втрати росіян під Авдіївкою зростають третій день поспіль - щодня знищують понад 750 ворогів

На Лиманському напрямку російська армія завдала авіаційних ударів в районах Білогорівки, Серебрянського лісництва Луганської області та Спірного Донецької області. Сили оборони відбили 5 атак біля Макіївки Луганської області і Торського Донецької області. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали близько 10 населених пунктів, серед них Невське, Білогорівка Луганської області та Новосадове, Торське, Верхньокам'янське, Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямку загарбники завдали авіаційних ударів у районах Кліщіївки та Олександро-Шультиного Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 10 населених пунктів, зокрема Часів Яр, Іванівське, Кліщіївка, Біла Гора, Курдюмівка, Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку Сили оборони відбили 8 атак ворога в районі Авдіївки та ще 7 атак поблизу Тоненького і Первомайського Донецької області. Агресори завдали авіаційних ударів в районах Кераміка, Очеретиного, Ласточкиного та Авдіївки. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали близько 15 населених пунктів, серед них Керамік, Очеретине, Ласточкине, Карлівка, Первомайське, Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку протягом доби Сили оборони успішно відбили 10 ворожих атак в районі Мар’їнки Донецької області. Росіяни завдали авіаційних ударів біля Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилось близько 10 населених пунктів, зокрема Олександропіль, Красногорівка, Георгіївка, Мар'їнка, Побєда, Новомихайлівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку війська РФ завдали авіаударів у районах Урожайного і Старомайорського Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів, серед яких Водяне, Вугледар, Пречистівка, Благодатне, Старомайорське, Рівнопіль Донецької області.

На Запорізькому напрямку ворог 5 разів намагався відновити втрачене положення в районі Роботиного Запорізької області, успіху не мав. Загарбники завдали авіаційних ударів біля Новодарівки та Новоданилівки Запорізької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів, зокрема Новодарівка, Ольгівське, Гуляйполе, Мала Токмачка, Новоандріївка, Степове Запорізької області.

Читайте також: Сили оборони на Таврійському напрямку за добу знищили 800 загарбників, Су-25 та «Солнцепек»

На Херсонському напрямку війська РФ завдали авіаційного удару в районі Берислава Херсонської області. Ворожих артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Дудчани, Садове, Інженерне, Антонівка Херсонської області і Херсон, а також Дмитрівка та Очаків Миколаївської області.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони за минулу добу знищили 970 російських загарбників і літак.

Фото: Генштаб

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-