Втрати росіян під Авдіївкою зростають третій день поспіль - щодня знищують понад 750 ворогів

Втрати росіян під Авдіївкою зростають третій день поспіль - щодня знищують понад 750 ворогів

Укрінформ
Втрати ворога на Авдіївському напрямку зростають третій день поспіль і становлять понад 750 осіб щодоби.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун.

«В зоні відповідальності ОСУ «Таврія», зокрема на Авдіївському напрямку, противник не полишає спроб, безуспішно правда, прорвати нашу оборони. Протягом минулої доби на Таврійському напрямку завдав 27 авіаційних ударів, провів 49 бойових зіткнень та здійснив 831 артилерійський обстріл. Відсотків 80 з них – це Авдіївський та Мар'їнський напрямки, тобто Донеччина. Підрозділи ракетних військ і артилерії зі складу ОСУ «Таврія» відповідають і протягом доби виконали 1589 вогневих завдань. Загальні втрати ворога за добу склали 786 осіб, 1 окупант здався в полон. Також за добу знищено 80 одиниць військової техніки, зокрема 13 танків, 34 ББМ і 17 артсистем, 4 протитанкових засоби, 1 засіб ППО, 6 БПЛА та 5 автомобілів. Знищено 4 склади боєприпасів ворога», - повідомив Штупун.

Читайте також: На Авдіївському напрямку Сили оборони за добу відбили понад 20 ворожих атак

Він додав, що на Таврійському напрямку за три дні загалом знищено 54 танки противника, ще 30 пошкоджено, знищено сотні бойових броньованих машин. Крім того, втрати ворога в живій сили зростають третій день поспіль.

«Вже третій день поспіль спостерігається тенденція щодо збільшення втрат у живій сили. Тобто це понад 750 осіб щодоби загальних втрат ворога», - повідомив Штупун.

Речник також наголосив, що медзаклади Донецька та прилеглих населених пунктів переповнені пораненими окупантами, а російські військові, які поінформовані про значні втрати, почали відмовлятися йти у бій.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 13 жовтня 2023 року ліквідували близько 285 тисяч 920 російських агресорів, при цьому за останню добу - ще 1030 осіб.

Фото: Генштаб

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-