На Бахмутському та Лимано-Куп'янському напрямку за добу знищили 315 російських військових - Євлаш

На Бахмутському та Лимано-Куп'янському напрямку за добу знищили 315 російських військових - Євлаш

Укрінформ
Сили оборони продовжують наступ на Бахмутському напрямку, окупанти безуспішно атакують на Лимано-Куп'янському. За минулу добу Силами оборони тут знищено 315 окупантів та майже 30 одиниць озброєння.

Як передає Укрінформ, про це 14 жовтня в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив начальник пресслужби Східного угруповання військ Ілля Євлаш.

«Авдіївський напрямок не входить в зону відповідальності східного угруповання військ, проте ми маємо також наступальні дії на Лимано-Куп'янському напрямку. Противник там інтенсифікував свої наступальні дії, зокрема використовує підрозділи з 6, 20 та 1 танкової армії для прориву нашої оборони на цьому напрямку. Використовує сили і засоби, які для цього в противника є - це і танки, і артилерія, а також застосовує свою армійську та тактичну авіацію, міномети та інші види озброєння. За минулу добу на Лимано-Куп'янському напрямку противник 611 разів обстріляв позиції ЗСУ, 13 разів використовував авіацію, зокрема пари Су-35, Су-25 та гелікоптери К-52. Окрім цього, 25 разів намагався штурмувати наші позиції в цьому напрямку», - повідомив речник.

За інформацією Євлаша, ворог зосередив зусилля поблизу Синьківки, Іванівки, Макіївки, а також Діброви та Першотравневого, проте безуспішно - всі атаки були відбиті, противник зазнав втрат та не мав успіху: ліквідовано 206 окупантів і 15 зразків озброєння та військової техніки, серед яких 2 танки Т-72, 5 ББМ та ін.

Він також повідомив, що на Бахмутському напрямку Сили оборони продовжують наступальні дії.

Читайте також: Сили оборони завдали авіаудару по мосту ворога та знищили російський Су-25

«На Бахмутському напрямку ми продовжуємо свої наступальні дії. Зокрема на південному фланзі продовжуємо звільняти наші території від окупантів. Ворог зараз перебуває в глухій обороні, проте продовжує наносити артобстріли, в тому числі 543 таких було завдано по позиціях Сил оборони. 109 окупантів було ліквідовано. Крім цього, знищили 1 танк, 2 установки «Гіацинт Б», 3 гармати Д-30, 5 автомобілів та 1 ЗРК «Стріла-10». Вдалося виявити та знищити командно-спостережний пункт роти, також 1 «Орлан» та 6 FPV дронів. 7 складів з боєкомплектом здійняли в повітря та ще 3 квадрокоптери», - зазначив Євлаш. 

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 14 жовтня 2023 року ліквідували близько 286 тисяч 890 російських агресорів, ще 970 осіб - за минулу добу.

Фото ілюстративне: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-