У Євроюсті заявили, що зібрали тисячі доказів агресії РФ проти України

У Євроюсті заявили, що зібрали тисячі доказів агресії РФ проти України

Укрінформ
Міжнародна група прокурорів, яка прагне притягнути до суду вище керівництво Росії у справі про злочини агресії проти України, вже зібрала тисячі доказів.

Про це заявив президент Євроюсту Ладислав Хамран, передає Укрінформ з посиланням на The Guardian.

«Ми говоримо про безпрецедентну кількість доказів… Наразі йдеться про тисячі доказів. Але це те, що змінюється щодня. До Євроюсту надходить дедалі більше матеріалів із різних країн, і я розумію, що зрештою ми говоритимемо про сотні тисяч доказів», - сказав він.

За його словами, прокурори вивчають записи телефонних розмов, відео, супутникові зображення та свідчення очевидців, збираючи велику кількість доказів.

Як пише видання, Євроюст координує команду з кількох європейських країн, України, США і Міжнародного кримінального суду, яка намагається притягнути вище керівництво в Кремлі до відповідальності за вторгнення РФ в Україну.

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародний центр із переслідування за злочин агресії проти України (ICPA) офіційно розпочав свою роботу 3 липня і діятиме на базі Євроюсту.

Читайте також: Європол долучився до спільної групи щодо розслідування міжнародних злочинів в Україні

ICPA підтримуватиме та координуватиме підготовку справ про злочини агресії, зберігаючи ключові докази та сприяючи процесу створення справ на ранній стадії.

У Міжнародному центрі із переслідування за злочин агресії проти України, який сьогодні відкрився в Гаазі, працюватиме 20 прокурорів з різних країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-