В Україні замінована територія, як три площі Хорватії - Шмигаль

В Україні замінована територія, як три площі Хорватії - Шмигаль

Укрінформ
В Україні потенційно замінованими є 30% територій, тому розмінування стане глобальним проєктом та інвестицією у безпеку Європи.

На цьому наголосив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час в онлайн-виступу на Міжнародній конференції донорів з питань розмінування України, що проходить у Загребі, передає Укрінформ із посиланням на Телеграм-канал глави уряду.

«В Україні потенційно замінованими є 30% території — 174 тисяч кв. км. Це як три площі Хорватії. Ми визначили гуманітарне розмінування одним із пріоритетів і почали створення міжнародної коаліції. Вже 40 країн та партнерських організацій погодилися спрямувати близько 300 млн доларів на спецтехніку та інші цілі», - зазначив Шмигаль.

За його словами, Україні потрібна ще більша мобілізація світової спільноти. Прем’єр-міністр виокремив чотири найбільш затребувані напрямки підтримки: інноваційні технології, нові виробництва з локалізацією в Україні, розмінувальна техніка та фахівці. На сьогодні в Україні працюють 19 операторів протимінної діяльності, 29 проходять сертифікацію, ще близько 40 на стадії підготовки.

Читайте також: В Україні близько 6 мільйонів людей знаходяться під загрозою мінної небезпеки - Шмигаль

«Вдячний усім країнам та організаціям, які допомагають Україні. Закликав тих, хто має досвід, можливості та добру волю, доєднуватися до розмінування нашої держави», - додав глава уряду.

Як повідомляв Укрінформ, влада має за мету розмінувати всю територію України за 5-7 років після завершення війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-