Потураєв: Втоми ПА ОБСЄ та міжнародних партнерів від допомоги Україні точно немає

Потураєв: Втоми ПА ОБСЄ та міжнародних партнерів від допомоги Україні точно немає

Укрінформ
Парламентська асамблея ОБСЄ та інші міжнародні партнери не втомлюються допомагати Україні у боротьбі з російським агресором і нині беруть на себе більш довготривалі зобов'язання, які вже плануються на роки вперед.

Про це сказав голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики, віцепрезидент ПА ОБСЄ Микита Потураєв у коментарі Укрінформу.

«Втоми ПА ОБСЄ та міжнародної спільноти від допомоги Україні точно немає. Втім, можу сказати, що точно є значний прогрес. Ми бачимо, що союзники беруть на себе більш довготривалі зобов'язання, які вже плануються на роки вперед», - заявив він.

Читайте також: Немає місця для ілюзорних компромісів з Росією - Україна в ОБСЄ

За словами народного депутата, це стосується як воєнно-технічної допомоги, так і фінансово-економічної, гуманітарної допомоги.

Потураєв підкреслив, що Україна не зникає з фокусу уваги міжнародної спільноти, насамперед через «людожерські дії країни-терориста і агресора, яка сама постійно повертає нас у фокус уваги світу».

«Масове вбивство цивільних в селі Гроза, абсолютно цинічне - один з прикладів того, що, на жаль, ціною життів наших співгромадян, не лише які боронять нас на фронті, а й просто цивільних, ми залишаємось у фокусі уваги всієї цивілізованої спільноти, яка щоразу шокується від жахливих російських злочинів», - сказав Потураєв.

Читайте також: П’ятеро людей вважаються зниклими безвісти після удару російських військ по селу Гроза

Віцепрезидент ПА ОБСЄ також зазначив, що 5 жовтня під час засідання Бюро ПА ОБСЄ він поінформував своїх колег про ракетний удар російського агресора по магазину-кафе в селі Гроза на Харківщині і закликав вжити каральні заходи щодо агресора, «який вчергове продемонстрував всю свою нелюдську сутність».

Читайте також: Україна закликала ОБСЄ розслідувати підбурення до геноциду в російських ЗМІ

Як повідомлялося, 5 жовтня російські війська завдали ракетного удару по магазину-кафе в с. Гроза на Харківщині, коли там проходили поминки за військовослужбовцем, якого перепоховали в рідному селі. Загинули понад 50 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-