ДБР повідомило про підозру прикордоннику-зраднику, якого РФ хоче використати для дискредитації України

ДБР повідомило про підозру прикордоннику-зраднику, якого РФ хоче використати для дискредитації України

Укрінформ
Правоохоронцю, який служив на Закарпатті у лавах прикордонників та виявився агентом російських спецслужб, заочно повідомили про підозру.

Про це інформує пресслужба Державного бюро розслідувань, передає Укрінформ.

Як зазначається, уродженець Луганська прибув на службу на Закарпаття у червні 2022 року з Лисичанська. У серпні того ж року його призначили начальником групи кіберзахисту відділення зв’язку одного з підрозділів кордону. Попередньо, доступу до державної таємниці військовослужбовець не мав.

За оперативними даними, нещодавно він у складі групи ухилянтів незаконно перетнув кордон з Угорщиною. І вже за кілька днів в одному з російських пабліків з’явилася інформація про те, що утікач тривалий час працював агентом спецслужб РФ і зараз перебуває у Москві. Росіяни стверджували, що він вів підривну діяльність проти України й обіцяли згодом викласти велике інтерв’ю зі зрадником.

Читайте також: Не час для внутрішніх чвар: Зеленський закликає світ бути активнішим у боротьбі зі злом

Йому повідомлено про підозру у дезертирстві, крім того готується повідомлення про підозру у державній зраді.

Наразі правоохоронці перевіряють контакти підозрюваного і його можливості щодо передачі таємних даних.

За даними джерел Укрінформу, мова йде про старшого лейтенанта Руслана Сирового.

У понеділок у Головному управлінні розвідки Міноборони поінформували, що російські спецслужби проводять кампанію з дискредитації України на Близькому Сході, використовуючи напад терористів ХАМАСу на Державу Ізраїль для масштабної провокації.

Як зазначає розвідка, російське ГРУ вже передало ХАМАСу захоплену під час бойових дій в Україні трофейну зброю, виготовлену в США та державах Європейського Союзу.

Наступним, за планом росіян, кроком мають стати фейкові звинувачення на адресу українських військових у буцімто продажу західної зброї для терористів на регулярній основі.

У межах кремлівської дезінформаційної кампанії ці фейки мають лягти в основу низки "викривальних публікацій" і "розслідувань" у західних ЗМІ, наголошують у ГУР.

Читайте також: Розвідка Єгипту попереджала Ізраїль про наближення «чогось великого» - ЗМІ

Для переконливості російські спецслужби мають намір використати відповідні коментарі зрадника з української прикордонної служби старшого лейтенанта Руслана Сирового, який нещодавно втік до Москви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-