ГУР: Росія хоче звинуватити Україну в продажі зброї для ХАМАС - вже передали захоплені трофеї

ГУР: Росія хоче звинуватити Україну в продажі зброї для ХАМАС - вже передали захоплені трофеї

Укрінформ
Російські спецслужби проводять кампанію з дискредитації України на Близькому Сході, використовуючи напад терористів ХАМАСу на Державу Ізраїль для масштабної провокації.

Як передає Укрінформ, про це Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє у Фейсбуці.

Як зазначає розвідка, російське ГРУ вже передало ХАМАСу захоплену під час бойових дій в Україні трофейну зброю, виготовлену в США та державах Європейського Союзу.

Наступним, за планом росіян, кроком мають стати фейкові звинувачення українських військових у буцімто продажу західної зброї для терористів на регулярній основі.

У межах кремлівської дезінформаційної кампанії ці фейки мають лягти в основу низки "викривальних публікацій" і "розслідувань" у західних ЗМІ, наголошують у ГУР.

Для переконливості російські спецслужби мають намір використати відповідні коментарі зрадника з української прикордонної служби старшого лейтенанта Руслана Сирового, який нещодавно втік до Москви.

Чергова провокація ворога націлена на дискредитацію Збройних сил України та повне припинення військової допомоги з боку західних партнерів, заявили в Головному управлінні розвідки.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 7 жовтня палестинське ісламістське угруповання ХАМАС розпочало атаку на Ізраїль. Бойовики прорвалися на територію країни, одночасно завдаючи масованого ракетного удару.

Внаслідок атак ХАМАС в Ізраїлі загинули понад 700 людей. Серед загиблих - дві громадянки України.

Ізраїль офіційно оголосив стан війни, уперше з часів війни Судного дня 1973 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-