Рекордний показник: РФ за добу 774 обстріляла позиції Сил оборони на Лимано-Куп'янському напрямку

Рекордний показник: РФ за добу 774 обстріляла позиції Сил оборони на Лимано-Куп'янському напрямку

Укрінформ
На Лимано-Куп'янському напрямку росіяни за добу здійснили 774 обстріли позицій Сил оборони.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказав начальник пресслужби Східного угруповання військ Ілля Євлаш, передає Укрінформ.

"Ситуація там продовжує залишатися динамічною. 774 обстріли за минулу добу зафіксовано на цьому напрямку. Це, в принципі, один із рекордних таких показників, ворог застосовує свою техніку різну, як і міномети, так і танкові підрозділи, артилерію, реактивну, так і ствольну, застосовує також і FPV-дрони, і стрілецьке озброєння. Тобто все наявне, що у нього є. Він зараз активізувався, продовжує наступальні дії. Зокрема, 14 бойових зіткнень відбулося за минулу добу, проте всі вони були відбиті", - розповів Євлаш.

Читайте також: Євлаш: На північ від Бахмута ворог не дає Силам оборони розвинути наступ - застосовує резерви

За його словами, на цьому напрямку Сили оборони провели потужну інженерну підготовку, були зроблені досить ґрунтовні фортифікаційні загородження, мінно-вибухові загородження, які унеможливлюють прорив противника на цьому напрямку.

Він також відзначив роботу української тактичної авіації на цьому напрямку.

"Наші льотчики роблять неймовірні справи, постійно виявляючи та вражаючи противника. Працюють в інтересах різних наших підрозділів", - зазначив Євлаш.

Він зауважив, що противник намагається прорватися до населеного пункту Синьківка, зокрема, прагне перерізати постачання, оскільки там знаходиться залізниця, яка може використовуватися і для забезпечення їх війська.

Окрім цього, як повідомив Євлаш, Сили оборони за минулу добу знищили потужну установку 2С4 "Тюльпан", зенітно-ракетний комплекс "Стріла-10" та завдали удару по станції з відеоспостереження "Муром-М".

Окрім цього, Сили оборони знищили на цьому напрямку сім танків, серед яких один Т-90

"Противник продовжує застосовувати такі лобові атаки, але наражається на дуже шалений спротив наших військ, зазнав втрат і відходить назад", - сказав Євлаш.

Читайте також: На Лимано-Куп'янському напрямку за чотири дні Сили оборони знищили 25 ворожих танків

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 7 жовтня 2023 року ліквідували близько 281 тисячі 700 російських агресорів, при цьому за минулу добу - ще 610 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-