Ситуація на фронті та захист об'єктів генерації: Президент провів засідання Ставки

Ситуація на фронті та захист об'єктів генерації: Президент провів засідання Ставки

Оновлено
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський провів засідання Ставки, обговорили ситуацію на фронті та захист об'єктів генерації.

Про це Володимир Зеленський повідомив у відеозверненні, передає Укрінформ.

Щойно провів засідання Ставки. Перше – звичайно, фронт. Ситуація на основних напрямках, доповіді командувачів, забезпечення снарядами та ППО. Друге питання Ставки прямо пов’язане з нашою обороною, зі стійкістю нашої держави. Енергетика. Підготовка до зими, захист об’єктів нашої генерації та забезпечення електрикою і теплом, відновлення всього того, що пошкоджене російськими ударами та бойовими діями", - сказав Зеленський.

Відео: ОП

Президент зауважив, що керівництво Росії повторює свої помилки, і це треба враховувати.

"Цієї зими російські терористи будуть знову намагатися знищити нашу енергосистему. Вони не здатні сприйняти думку, що Україну все одно не підкорять. Але спробують зробити більше ударів та більше спроб обійти наш захист. Небезпеку повністю усвідомлюємо", - сказав Зеленський.

Читайте також: Україна реалізує проєкти захисту енергообєктів, які ніхто у світі досі не робив - Шмигаль

Також на Ставці були доповіді військових та всіх посадовців, які відповідають за захист української енергетики й за тактику проходження зими.

"Усе, що стосується фізичного захисту об’єктів, відбудови, виконання наказів, порядку дій у разі тих чи інших надзвичайних ситуацій. Виграти цю зиму, пройти всі складнощі та дати захист нашим людям – це дуже важливо. І, до речі, місцева влада повинна виконати повністю свою частину підготовчої роботи", - наголосив глава держави.

Як повідомляв Укрінформ, Комісія з надзвичайних ситуацій Молдови закликала регулятора газотранспортної системи Молдови забезпечити безкоштовне транспортування європейського газу до сховищ через чотири пункти на українсько-молдовському кордоні.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-