У ЗСУ розповіли про забезпечення військових побутовими речами при підготовці до зими

У ЗСУ розповіли про забезпечення військових побутовими речами при підготовці до зими

Укрінформ
При підготовці до зими максимально враховані всі належні потреби, які є на фронті.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» сказав речник Командування Сил логістики ЗСУ Валерій Шершень, передає Укрінформ.

«Підготовка до зими - це планові заходи, було враховано максимально всі належні потреби, які є на фронті. Процеси тривають, все гаразд у цьому напрямку, відпрацьовано все на належному рівні», - сказав Шершень.

Він подякував волонтерам, які долучаються до забезпечення військових побутовими речами.

«На сьогодні волонтерський рух - це консолідація громадського суспільства зі своїми Збройними силами. Всього вистачає, все є. Питання у тому, як працює бюрократія, тому що заявка від командира частини, яка воює, має певну парадигму руху. На складах присутнє майно у належній потрібній кількості, згідно раніше сформованих планів, питання у тому наскільки ця інформація (про потребу - ред.) швидко доходить безпосередньо до центрів забезпечення», - сказав Шершень.

Читайте також: У Міноборони запевняють, що дефіциту зимової форми для військових не буде

Він зауважив, що після початку повномасштабного вторгнення основні зусилля у забезпеченні зосереджувалися на доукомплектовуванні речовим майном військових частин та бойового складу, створення необхідних запасів.

«На початку повномасштабної агресії особовий склад ЗСУ був укомплектований польовим обмундируванням на 100%, військові запаси речового майна складали 23% від потреби. Оперативні та стратегічні запаси були відсутні. Це стало наслідком недофінансування заходів щодо відновлення запасів речового майна. Тоді протягом останніх трьох років фінансування на речове забезпечення зменшилося на 14% і на відновлення запасів кошти тільки планувалися, а не виділялися. Зараз все кардинально змінилося. Статистика має позитивну динаміку. Є певні проблеми, але порівняно з тим найважчим періодом у речовому та майновому забезпеченні усе відлагоджено на належному рівні і про це можуть говорити успіхи на фронті й в процесі деокупації українських земель», - сказав Шершень.

Читайте також: Агенція ресурсного забезпечення армії запрацює на початку жовтня

Як повідомляв Укрінформ, українські Сили оборони з 24 лютого 2022 року по 5 жовтня 2022 року ліквідували близько 280 тисяч 470 російських агресорів, при цьому за минулу добу - ще 580 осіб.

Фото ілюстративне: libkos

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-