США передали Україні понад мільйон набоїв, конфіскованих у Ірану

США передали Україні понад мільйон набоїв, конфіскованих у Ірану

Укрінформ
Сполучені Штати передали українській стороні понад один мільйон конфіскованих патронів для радянських типів стрілецької зброї, щоби посилити забезпечення підрозділів ЗСУ на лінії фронту.

Про це йдеться в заяві, оприлюдненій Центральним командуванням Збройних сил США (CENTCOM) у середу, передає Укрінформ.

«Уряд США передав ЗСУ близько 1,1 мільйона набоїв калібру 7,62 мм», - зазначається в документі.

Водночас підкреслюється, що передача відбулася із дотриманням правових вимог, адже уряд США отримав право власності на ці боєприпаси ще у липні 2023 року через цивільні позови Мін’юсту проти Корпусу вартових Ісламської революції Ірану (КВІР).

Зазначається, що набої були спочатку вилучені Військово-морськими силами CENTCOM з транзитного судна MARWAN у грудні 2022 року. КВІР мав намір передати їх хуситам у Ємені в порушення резолюції 2216 Ради Безпеки ООН.

Читайте також: У НАТО закликали союзників збільшити виробництво боєприпасів для України

«США зобов’язуються співпрацювати з нашими союзниками та партнерами, щоб протистояти потоку іранської летальної допомоги в регіоні всіма законними засобами», - підкреслюється в заяві.

Як повідомляв Укрінформ, передача конфіскованої зброї та боєприпасів має бути підкріплена правовими повноваженнями. Адже ООН вимагає, щоби конфісковане озброєння було знищене або закрите на складах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-