У Чорному морі Росія тримає до п'яти ракетоносіїв, в Азовському - два

У Чорному морі Росія тримає до п'яти ракетоносіїв, в Азовському - два

Укрінформ
У Чорному морі Росія тримає до п’яти ракетоносіїв, в Азовському - два.

Про це на брифінгу в Медіацентрі "Україна-Укрінформ" сказав речник Військово-Морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

"Зараз маємо в Чорному морі кілька одиниць, до п'яти, ворожих кораблів. ...Новим є наявність зараз в Азовському морі двох носіїв, загальний залп може складати до восьми ракет, і окрім того, один бойовий корабель. Чим це викликано, поки що сказати не готовий, але бачимо не те, щоб зміну тактики, вони намагаються періодично переміщувати ці одиниці між різними портами - Феодосія, Новоросійськ, Севастополь", - сказав Плетенчук.

Він додав, що ворожі кораблі зараз намагаються якомога рідше заходити у Севастополь, тому що не відчувають того рівня безпеки, до якого звикли.

"Але все одно мають періодично заходити у Севастополь, тому що завантаження "Калібрів" відбувається там. Решта кораблів тримається ближче до Новоросійської бази", - зазначив речник.

Плетенчук додав, що росіяни знову посилили охорону так званого Кримського мосту - там зараз перебувають чотири кораблі, п'ять катерів.

"У них тиждень десь був такої перерви. Зараз вони знову до десяти одиниць там тримають", - сказав Плетенчук.

Читайте також: Росіяни частково підтягують резерви з Криму, але критичного збільшення сил немає - ОК «Південь»

Станом на зараз, за його словами, з українських портів прямують три судна, загалом по новому коридору на захід йде 12 суден, на вихід - 10.

Як повідомляв Укрінформ, за даними ОК "Південь" кораблі та катери чорноморського флоту РФ фактично не курсують в напрямку територіального моря України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-