Єрмак обговорив із Салліваном ситуацію на фронті та виробництво зброї

Єрмак обговорив із Салліваном ситуацію на фронті та виробництво зброї

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак обговорив із радником Президента Сполучених Штатів Америки з питань національної безпеки Джейком Салліваном ситуацію на фронті, російські дронові атаки, оборонні потреби України та питання спільного виробництва озброєнь.

Про це йшлося під час телефонної розмови посадовців, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу ОП.

Єрмак, зокрема, поінформував співрозмовника про події на фронті, а також про нещодавні російські повітряні атаки з використанням іранських безпілотників на об’єкти української інфраструктури.

Сторони також обговорили нагальні потреби сил оборони України.

Єрмак і Салліван підбили підсумки нещодавнього візиту Президента Володимира Зеленського до США. Так, було обговорено спільне виробництво озброєнь як частину поточних зусиль Сполучених Штатів, спрямованих на допомогу Україні у зміцненні її ЗСУ у довгостроковій перспективі.

Окремо керівник Офісу глави держави розповів про підсумки першого Міжнародного форуму оборонних індустрій, який відбувся минулого тижня в Києві.

Читайте також: Умєров обговорив із Остіном подальшу військову допомогу Україні з боку США

Керівник ОП Єрмак подякував Президенту США Джозефу Байдену, Конгресу за незмінну підтримку України, а також усім американцям, які підтримують українців і наших захисників у протистоянні несправедливій агресії та авторитаризму Росії.

Як повідомлялося, у рамках візиту Президента Володимира Зеленського до США 18-21 вересня відбулося підписання меморандуму між Україною та Сполученими Штатами Америки щодо співпраці в оборонно-промисловому секторі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-