Росія тримає у Бахмуті понад 10 тисяч особового складу - Євлаш

Росія тримає у Бахмуті понад 10 тисяч особового складу - Євлаш

Єдині новини
Укрінформ
Російська Федерація сконцентрувала у Бахмуті більше 10 тисяч особового складу, утримує танкові, мотострілецькі й десантні полки.

Про це розповів начальник пресслужби Східного угруповання військ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону “Єдині новини”, повідомляє Укрінформ.

“Щодо Бахмуту, то противник зосередив там значні свої сили, це понад 10 тисяч осіб особового складу. І зараз там ідуть важкі бої”, - сказав він.

Євлаш проінформував, що говорити нині про те, що ворог нібито збирається залишити місто, не доводиться.

За його даними, росіяни зберігають там танкові, мотострілецькі, десантні полки.

Речник Східного угруповання військ підкреслив також, що штурмувати Бахмут — це дуже велика ціна, Україна не може дозволити втратити там стільки людей.

Він додав, що допоки операція не буде досконало спланована відповідно до наявної обстановки, поки не будуть проведені всі мінно-інженерні вибухові розгородження, які необхідні до початку операції, українських воїнів не посилатимуть вперед.

Читайте також: Втрата росіянами північного флангу біля Бахмута може призвести до їх напівоточення - ЗСУ

“Зараз вживаються всі необхідні заходи, аби просунутися вперед, бойові порядки, та закріпитися там і нанести вогневого ураження противнику”, - додав Євлаш.

Він проінформував, що загалом на сході тривають інтенсивні жорсткі бої, ситуація напружена, але контрольована українськими оборонцями.

Як повідомляв Укрінформ, українські Сили оборони з 24 лютого 2022 року по 30 вересня 2023 року ліквідували близько 278 тисяч 130 російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-