Британія може перенести тренування підрозділів ЗСУ до України - міністр оборони

Британія може перенести тренування підрозділів ЗСУ до України - міністр оборони

Укрінформ
Велика Британія розширить програму підготовки українських військових, а також може долучитися до захисту комерційних суден у Чорному морі від російських атак.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю The Telegraph повідомив міністр закордонних справ Британії Грант Шеппс, який нещодавно відвідав Україну.

Очільник міноборони зазначив, що провів переговори з керівництвом армії про перенесення «більшої кількості тренувань і виробництва» військової техніки в Україну. Він також закликав британські оборонні компанії відкривати заводи в нашій країні.

Міністр, за його словами, під час поїздки до Києва обговорював з Президентом Зеленським можливість залучення ВМС Британії до захисту комерційних суден від Росії в Чорному морі.

Шеппс також наголосив, що його країна шукає способи допомогти Україні підготуватися до членства в НАТО. У рамках очолюваної Лондоном операції «Інтерфлекс» з початку 2022 року понад 20 тис. новобранців ЗСУ вже пройшли підготовку у Великій Британії.

Читайте також: Британія й надалі підтримуватиме Україну - міністр оборони Шеппс

Як зазначається, після розмови з керівництвом британського генштабу Шеппс заявив: «Я говорив про те, щоб з часом наблизити тренування до України й фактично перенести їх туди… Зараз є можливість принести більше речей в цю країну, і не лише навчання. Ми бачимо, наприклад, як BAE (Британська оборонна компанія), переходить до виробництва в країні».

Міністр закликав і інші компанії наслідувати її приклад.

«Я дуже хочу бачити, як інші британські компанії роблять свій внесок... Тому, гадаю, буде зроблено крок до того, щоб було більше навчання і виробництва в країні».

Читайте також: Британія передасть Україні ще десятки тисяч артснарядів

Відповідаючи на запитання щодо безпеки судноплавства в Чорному морі, Шеппс зауважив: «Ми бачимо, що Росія дедалі частіше нападає на кораблі із зерном… Британія є військово-морською державою, тому ми можемо допомогти й порадити, особливо з огляду на те, що це міжнародні води. Важливо, щоб ми не допустили ситуації, коли за замовчуванням міжнародне судноплавство в цих водах не буде дозволено».

Як повідомляв Укрінформ, Шепсс, призначений на посаду глави міноборони Великої Британії 31 серпня, відвідав цього тижня Україну й зустрівся із Зеленським.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-