Розставляли опудала солдатів: Буданов розповів, як дурили росіян під час їхнього наступу на Харків

Розставляли опудала солдатів: Буданов розповів, як дурили росіян під час їхнього наступу на Харків

Укрінформ
Перед початком повномасштабного вторгнення у Росії вірили, ніби опір України можна буде швидко придушити, зокрема, й у Харкові - його російські загарбники мали намір захопити блискавично і без спротиву.

Про це розповів начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в авторському документальному проєкті Дмитра Комарова "Рік. Харківщина", передає Укрінформ із посиланням на ГУР.

“Вони насправді вірили, що Харків - російське місто, яке просто чекає визволителів. Це реально правда”, - заявив Буданов.

За словами Кирила Буданова, більшість своїх розвідданих агресор отримував з повітря, тому захисники Харкова йшли на певні хитрощі - розставляли опудала солдатів з автоматами.

“Більшість розвідданих (росіяни - ред.) отримували від проведення повітряно-космічної розвідки. Зрозуміло, що там досить важко відрізнити зверху - це жива людина або манекен. Зараз теж такі трюки багато де використовуються”, - зазначив керівник української розвідки.

Також він пояснив необхідність розміщення українських військ у житлових кварталах під час оборони Харкова та усіх інших українських міст.

Читайте також: Наступ на Харків: Буданов розповів про «цікаву нараду» росіян за два тижні до вторгнення

“Я взагалі здивований, що у нашому суспільстві комусь треба таке пояснювати. Згідно з цією логікою, треба тоді полишити житлові квартали. Можна стати в полі, але росіяни зайдуть у місто. Таким чином, вони свою задачу точно виконають. Ні, це абсолютно хибна логіка... Це називається “ведення бойових дій у місті”. Це війна. Тут інакше не буде”, - наголосив Буданов.

Як повідомлялось, керівник ГУР Буданов раніше повідомив, що величезні кошти на підготовку до війни росіяни просто розграбували.

Фото: ГУР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-