Наступ на Харків: Буданов розповів про «цікаву нараду» росіян за два тижні до вторгнення

Наступ на Харків: Буданов розповів про «цікаву нараду» росіян за два тижні до вторгнення

Укрінформ
Очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов розкрив подробиці про плани російських загарбників щодо спроби захоплення Харкова на початку повномасштабного вторгнення.

Про це він розповів в авторському документальному проєктіДмитра Комарова "Рік. Харківщина", передає Укрінформ.

За словами Буданова, росіяни вірили, що Харків чекає на "визволителів", тому не буде опиратися. Окупанти планували швидко захопити місто без спротиву.

Проте за два тижні до вторгнення серед військово-політичних керівників РФ почалися сумніви.

"За два тижні до початку усіх цих подій була одна цікава нарада, на якій вчергове почали дискусію, чи все готове до повномасштабного вторгнення. І почалась певна невпевненість, що там всі так вже сильно чекають російських вояків", - розповів Буданов.

Читайте також: Буданов: Ми демонструємо неспроможність російської ППО якісно виконувати свою функцію

За його словами, на цій нараді також порушували питання, куди поділися гроші, які були виділені на війну проти України. Буданов додав, що величезні кошти на підготовку до війни росіяни просто розграбували.

"Було порушене питання - а куди витрачалися кошти стільки років? На наступній нараді всі сказали: знаєте, там все готове, треба заходити", - сказав керівник ГУР.

Як повідомляв Укрінформ, Головне управління розвідки Міністерства оборони України успішно провело спецоперацію «Бариня», в результаті якої вдалося завербувати російського кадрового військового.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-