Буданов: Ми демонструємо неспроможність російської ППО якісно виконувати свою функцію

Буданов: Ми демонструємо неспроможність російської ППО якісно виконувати свою функцію

Укрінформ
Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов розповів про знищення російських систем ППО у Криму та удари вглиб Росії.

Про це він сказав в інтерв’ю The War Zone, передає Укрінформ.

Розмова Буданова та журналіста розпочалася з обговорення контрнаступу та деокупації Криму, зокрема чи вірить начальник ГУР МОУ, що Україна поверне півострів цього року. Буданов зазначив, що питання про хід контрнаступу слід адресувати Генштабу.

"Але кажучи про Крим, ви не могли не помітити, що з середини серпня по Криму відбувається певна активізація, і це може побічно підказати вам відповідь на ваше запитання", — сказав глава української військової розвідки.

За його словами, Україна успішно завдає по військовій інфраструктурі та військових об'єктах в окупованому Криму удари, зокрема, по ППО противника.

"Коли ми вступаємо в бій із черговим дивізіоном ППО російських військових, їм потрібно думати про те, звідки вони можуть підтягнути ці системи та де вони зможуть терпіти меншу оборону в інших місцях", — пояснив Буданов.

Він зазначив, що українські військові роблять дірки в загальній системі протиповітряної оборони, при тому, що системи ППО є дуже дорогим устаткуванням, на виробництво яких іде багато часу. А всі системи ППО армія РФ залучила на фронті, а також — для захисту Москви.

"Ми проріджуємо загальне охоплення ППО ворога. Такі "дірки" потім використовуються для інших цілей. Крім того, виснажуємо запаси ракет ППО російської армії, вони не безмежні. З політичної точки зору — демонструємо неспроможність російських систем ППО якісно виконувати свою функцію. Це робить їх менш прибутковими на світових ринках озброєнь", — зазначив Буданов.

Читайте також: Російська економіка протримається до 2025 року - Буданов

За його словами, весь світ бачить, що, попри російські системи ППО, якісь БПЛА все одно атакують Москву, і ніхто вже не хоче їх купувати.

Водночас населення РФ та особливо великий російський бізнес, крім фінансової сторони, починають відчувати на собі вплив війни. До цього вона для них йшла лише на екранах телевізорів. Це, за словами Буданова, підриває віру населення РФ у "всемогутній російський режим". "Вони починають ставити логічні питання, як-от: "Де наша ППО, яка має нас захищати?", та звинувачувати владу, що вона вкрала всі гроші", - сказав він.

Також відбуваються удари по критичній військовій інфраструктурі РФ: нафтопереробних заводах, які постачають паливо для армії РФ, заводах, що виробляють комплектуючі для військової техніки.

Читайте також: Буданов - про удар по штабу ЧФ у Севастополі: Серед тяжкопоранених є генерали

Як повідомляв Укрінформ, 22 вересня близько 12.00 Сили оборони завдали успішного удару по штабу командування Чорноморського флоту РФ у тимчасово окупованому Севастополі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-