На Лимано-Куп’янському напрямку загарбники відновили штурмові дії - військові

На Лимано-Куп’янському напрямку загарбники відновили штурмові дії - військові

Укрінформ
Російські окупаційні війська відновили штурмові дії на Лимано-Куп'янському напрямку. Водночас Сили оборони відбивають атаки ворога, завдають ударів по ворожих складах боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив начальник пресслужби східного угруповання військ Ілля Євлаш.

"На Лимано-Куп'янському напрямку противник відновив свої штурмові дії. Зокрема, за минулу добу вже двічі намагався пробити нашу оборону безуспішно, він отримав там добрячі втрати та відійшов, відмовився від своїх наступальних дій. Окрім цього, ворог продовжує інтенсивно застосовувати свою авіацію – 16 авіаударів завдав він по позиціях наших захисників на цьому напрямку й інтенсивні обстріли також продовжує здійснювати по позиціях ЗСУ", - повідомив Євлаш.

Зокрема, зазначив він, 564 рази ворог обстріляв українських захисників з різного озброєння - як ствольних артилерійських систем, так і реактивних. Використовував також танки, міномети, АГС, протитанкові комплекси, в тому числі і стрілецьку зброю. Окрім того, відбулося 3 удари дронами FPV по позиціях Сил оборони.

Читайте також: На фронті за добу сталося 44 боєзіткнення

"Проте і ми завдавали ударів по їхнім складам з боєприпасами та паливно-мастильними матеріалами. Зокрема, знищили одну гармату «Мста-Б» та одну Д-30 і 3 автівки.

Євлаш додав, що наразі активно працюють системи РЕБ та ЗРК Сил оборони, знищуючи дрони як спостережні, так і дрони-камікадзе.

"Нам вдалося знищити 2 БПЛА типу «Зала» та «Орлан» і ще знищено низку дронів-камікадзе типу FPV", - зазначив речник.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони з 24 лютого 2022 року по 30 вересня 2023 року ліквідували близько 278 130 російських агресорів, при цьому 470 осіб - за минулу добу. Також знищено 4691 ворожий танк (+4), бойових броньованих машин ‒ 8984 (+12), артилерійських систем – 6447(+38), РСЗВ – 796 (+2), засобів ППО ‒ 537 (+1), літаків – 315 (+0), гелікоптерів – 316 (+0), БПЛА оперативно-тактичного рівня – 5006 (+15), крилатих ракет ‒ 1529 (+0), кораблів / катерів ‒ 20 (+0), підводних човнів - 1 (+0), автомобільної техніки та автоцистерн – 8854 (+18), спеціальної техніки ‒ 932 (+2).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-