Передача Росії іранських ракет не підвищить рівень загрози для України - Данілов

Передача Росії іранських ракет не підвищить рівень загрози для України - Данілов

Укрінформ
Передача іранських гіперзвукових ракет Росії не змінить рівень загроз для України.

Про це заявив в ефірі Українського радіо секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов, коментуючи дані Інституту вивчення війни, які говорять про таку можливість, передає Укрінформ.

"Те, що Іран планує передати свої ракети на територію Росії, каже про те, що на Росії не має спроможності самостійно вирішити питання з Україною. РФ звертається до країни, яка з 1979 року знаходиться під санкціями", — зазначив Данілов.

Також він додав, що українські спецслужби відстежують цю ситуацію спільно з партнерами і працюють в цьому напрямку: "Це не підвищить рівень загроз для нашої країни, адже цей рівень ніколи не зменшувався, починаючи з лютого 2014 року".

Як сказав Данілов, Росія неспроможна перемогти Україну на полі бою, тож використовує всі доступні можливості для підсилення своєї позиції. Зокрема, йдеться й про інформаційні кампанії: "Коли Росія починає розхитувати інформаційний простір наративами, що деяким країнам набридло допомагати Україні, це не відповідає дійсності", - підкреслив він.

"Нашу країну останнім часом відвідали й Столтенберг, й міністри оборони Великої Британії та Франції. Це яскраве підтвердження, що ми не залишимось сам на сам з агресором", — наголосив Данілов.

Читайте також: Україна перенесла частину виробництва ракет за кордон - секретар РНБО

Як повідомляв Укрінформ, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, а також міністри оборони Британії і Франції перебували в Україні 28 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-