Ракета, що торік впала у Польщі, була українською - генпрокурор РП

Ракета, що торік впала у Польщі, була українською - генпрокурор РП

Укрінформ
У Пшеводові Люблінського воєводства, поблизу кордону з Україною, в листопаді минулого року впала українська ракета, в результаті чого тоді загинули дві людини.

Про це під час пресконференції в Любліні заявив у четвер генпрокурор Польщі – міністр юстиції країни Збігнєв Зьобро, передає кореспондент Укрінформу.

“Розслідування, проведене польською прокуратурою, привело до висновку, в якому однозначно вказується, що ця ракета була українською, ще радянського чи російського виробництва. Щодо місця пуску та приналежності до конкретного військового угруповання, то це була українська ракета”, - підкреслив Зьобро.

При цьому він висловив жаль з приводу того, що українська сторона не хотіла співпрацювати у цьому слідстві.

“Мені дуже шкода, але упродовж багатьох місяців немає співпраці у цій справі”,- підкреслив генпрокурор РП.

За його словами, польська прокуратура співпрацює з Україною. Зокрема, він зазначив, що польські прокурори їздили в Україну проводити слідчі дії і документували російські злочини, наражаючи своє життя і здоров’я на небезпеку.

Читайте також: «Ракета в лісі»: у оперативному командуванні ЗС Польщі розповіли про розслідування

Зьобро підкреслив, що польська сторона завжди шанувала норми українського права і враховувала очікування українців. Тим часом, як зазначив польський міністр, з українського боку “немає подібного ставлення до польських слідчих”.

“Це триває вже кілька місяців. Я не думаю, що це були рішення на рівні прокуратури. Я думаю, що це рішення, прийняті на високому політичному рівні Української держави”, - наголосив польський політик.

Як відомо, у селі Пшеводув Люблінського воєводства, неподалік польсько-українського кордону внаслідок вибуху ракети 15 листопада загинули двоє людей. Польща і США, спираючись на свою інформацію, відразу схилялися до думки, що це була ракета української системи ППО. До польського слідства долучалися також українські експерти, які побували на місці падіння ракети.

Фото: Польська поліція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-